Jump to content

Idén is rengeteg újdonsággal vár a Budapest Park

2016. 04. 04. 08:48

Nagyobb nézőtérrel, Sportkerttel és feledhetetlen koncertekkel készülnek a legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyen. Ott voltunk a bejáráson.

Szuper nyitókoncertekkel, április 28-án indítja a szezont a főváros fesztiválközpontja, a Budapest Park. Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén megnövelték a nagyszínpad nézőterét, és nem csak a koncerteknek, de a hatalmas kivetítőknek köszönhetően a Labdarugó Európa Bajnokságnak is otthont ad majd. Az izgalmas külföldi előadók mellett ezúttal is több hazai csapat tartja itt lemezbemutató koncertjét, dalpremierét, ünnepli évfordulóját vagy választja egyedüli fővárosi klubkoncert színhelyévé a Parkot.

Tavaly 330 ezren buliztak áprilistól szeptember végéig, sőt a fennállása óta számolt egymilliomodik látogatót is köszönthették. A szervezők idén is nagy érdeklődésre számítanak, ezért több változáson is átesett a Park. Megnövelték a nagyszínpad nézőterét, ezáltal több helyről, kényelmesebben lehet majd látni a koncerteket, nagyobb teraszokat építettek ki, és blokkosították a mellékhelyiségeket is, csökkentve ezzel a sorban állást.

Megjelenik a helyszínek között a Sportkert, ahol hatalmas kivetítőkőn többszázan követhetitek a nyár izgalmas sporteseményeit, az EB-n szereplő magyar fiúkat vagy a BL döntőt. A nem zenei programhelyszíneket erősíti továbbra is - minden hónap első vasárnapján a legkisebbeket váró - Mizo-Pöttömkert vagy a nagyobbakat szórakoztató TrapFactory, azaz a Park szabadulószobái.

A számos újítás mellett rengeteg koncerttel is készülnek a szervezők. Innen indítja például koncertsorozatát az Irie Maffia, klubkoncertet csak itt ad - de ebből négyet- a Punnany Massif, a fővárosi közönség először hallhatja a Halott Pénzhanganyagának dalait és új dalokat ígér a WellHello is. Kerek évfordulót ünnepel a Zagar, a Hősök és AkkezdetPhiai. És az első nagyzenekaros showjával érkezik Kis Grofó, ahol vendégként Majka&Curtis is színpadra lépnek.

Emellett persze a hazai élvonal legnagyobb merítését vonultatja fel a Park a Szabó Balázs Bandájától a PASO-n, Brains-en,Péterfy Borin keresztül a Quimbyig- hogy csak néhány nevet említsünk. És fesztivált ihletett a magyar focicsapat EB szereplés is a Parkban. A magyar válogatottnak kívánhattok majd jó utat a Bon Voyage Fesztiválon, benne hazai kiválóságok fellépésével.

Erős a külföldi felhozatal idén is. Április 30-án, a külföldi felhozatalt egyből Scooter nyitja. A csapat remekül érezte magát az előző két fellépésen, így hát semmi sem állhatott egy 2016-os - ha lehet még nagyobb - buli útjába, rögtön a Park nyitóhétvégéjén. Fellép még a Foals is, akik a tavalyi, eget rengető szigetes koncertjük után érkeznek vissza Budapestre. Jön a háromszoros Grammy-díjas gitáros Steve Vai, mint ahogy a szintén Grammy díjazott Bob Marley utód, Damien Jr. "Gong" Marley is. Marley gyerekekből nem lesz hiány, hiszen jön Ky-Mani Marley is, aki Gentleman-nel egy közös lemez erejéig állt össze, ezt a Parkban meg is hallgathatjátok élőben. Párizs szellemét idézi meg számunkra, tavaly megjelent, Paris című feldolgozás lemezének dalaival ZAZ, de fellép Kanada legnépszerűbb punk-rock bandája, a Billy Talent is.