Jump to content

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár

2016. 11. 11. 15:16

Kézműves termékekkel és minőségi gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket péntektől a budapesti adventi és karácsonyi vásár a Vörösmarty téren.

Budapestet fesztiválkínálata teszi igazán vonzóvá, hiszen a kulturális rendezvénysorozatok mellett egész évben gasztronómiai és más jellegű fesztiválok várják a látogatókat - mondta el a karácsonyi vásár pénteki sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

A Vörösmarty téri rendezvényen kizárólag kézműves termékekkel találkozhat a vásárló; a kiállítókat szakmai zsűri választja ki szigorú minőségi követelmények alapján.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője szerint a város téli turisztikai kínálatának fontos eleme a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amelyet évek óta Európa tíz legjobbja közé sorolnak. A hivatalos megnyitó ünnepséget szombat délelőtt tartják, majd a vásár során 160 kulturális és családi program is várja a közönséget.

Novotny Antal, a Katlan Tóni fesztiválkonyhájának vezetője a vásár gasztronómiai kínálatáról szólva elmondta: elsősorban a hagyományos téli, karácsonyi ételek és italok bukkannak fel a standok étlapjain, de lesznek olyan újdonságok is, mint a málnapálinkás puncs vagy a meggyes forró sör.

A BFTK idén először könyvgyűjtést szervez a rászoruló fővárosi szociális intézmények részére a vásáron, amelyre nyolc karitatív szervezetet is meghívtak.

Újdonság, hogy a Belföldi Budapest Card tulajdonosai a MÁV járatain kedvezményesen utazhatnak a vásárra, és vehetnek igénybe számtalan kedvezményt a fővárosban.

(Forrás: napi.hu)