Jump to content

A magyar szuperfotel amelyből ágyat lehet cipzárazni

2016. 02. 25. 21:45

Bánhidi Dóra több mint három éve a fejébe vette, hogy minden olyan dolgot megismertet a világgal, ami kreatív ötletből született.

Mindennapi helyzetekre kínál megoldást a Paq fotel, amely teret és időt spórol meg számunkra. A magyar ötletgazda úgy találta ki a design bútort, hogy napközben lehet akár fotel, tároló, vagy éjjeli szekrény, éjszaka pedig fekvőhely! Használata egyszerű, csak szét vagy össze kell cipzározni, zseniális:)

Apró élettérbe zsúfolódás esetén, ahol egy ágy hatalmas helyet foglalna és más bútor el se férne, okosan kell berendezkedni. Itt a Paq, ami este ágy, napközben pedig fotel, ami magában rejti az ágyneműt. Megoldást nyújt, akkor is, amikor nincs vendégszoba a pár napra érkező vendégeknek, akiknek fekhelyet kell biztosítani.

A története:

Minden egy üres szobában kezdődött. Géza, a Paq fotel megalkotója, új helyre költözött minden bútor nélkül. Ajándékba kapott egy szivacsmatracot, amin aludhatott, de nem szerette. A matrac sok helyet foglalt és soha nem nézett ki jól. Szeretett volna egy fotelt is, így a matracból próbált egyet csinálni. Hónapokig lehetetlennek tűnt, hogy egy egyszerű és elegáns ötlettel előálljon. Egy nap papírhajtogatás közben egy téglalapból csinált egy hengert, majd benyomta az egyik oldalát, amitől úgy nézett ki, mint egy szék. Rögtön az a gondolata támad, hogy ez lehet a megoldás. Azonnal megvásárolta az összes szükséges elemet és még aznap estére megvolt a paq fotel első prototípusa.

Mi mindenre jó?

Az előbb említetteken túl, ez a bútor gyerekszoba berendezésként is olyan bútordarab, amely több feladatot is ellát, legyen szó puha fotelről, vendégágyról, bunkerépítő elemről vagy játéktárolóról. Ráadásul két matracot is össze lehet cipzározni, növelve ezzel az élvezeteket:) A duplán hajtott hát és a széles ülés kényelmesen tart és ölel körbe. Használata egyszerű, anyaga könnyen tisztán tartható, mosógépben mosható.