Jump to content

10 hazai kihívás a bakancslistádra - 1. rész

2016. 04. 06. 09:06

Ha szereted a kihívást, nem félsz egy kis adrenalintól és kész vagy pár bátorságpróbára, akkor ezeket a helyeket járd végig.

Ha szereted a kihívást, nem félsz egy kis adrenalintól és kész vagy pár könnyebb bátorságpróbára, akkor ezeket a helyeket járd végig, akár a családdal együtt. Már többféle ötletet adtunk, hogy milyen helyeket érdemes felvenni arra a bizonyos bakancslistára. Most csupa olyan dolgot szedtünk össze, amihez kell némi elszántság, néha kis bátorság, kalandvágyás és nyitottság az új iránt. Egyik sem megerőltető feladat, így bátran ajánljuk minden korosztálynak. Akár egy nagy családi kihívásnak is jó lehet egy-egy helyszín felkeresése.

1. Kalandpark

Magyarországon sokfelé találni már kalandparkot. Az egyik legújabb a Sárváron átadott szuper park. Itt próbára teheted a bátorságodat. Vállalkozó kedvedtől függően többféle pályán lehet végigmenni. A fürdő mellett található kalandparkban egy 120 állásos erdei drótkötélpálya, egy 10 méter magas mászófal és egy íjászpálya is található. A legbátrabbak pedig a tó felett is áthussanhatnak 8 méter magasan. De van itt gyerekeknek való kisebb pálya, játszótér és erdei tanösvény. Ha további kalandokra vágysz, választhatod még a famászást, légipuska lövést, aranymosást, kipróbálhatod a dobókeresztet vagy a ládaépítést.

2. Vezetés extrém körülmények között

Első hallásra ez amolyan fiús programnak tűnik, de a lányok is nyugodtan kipróbálhatják. Persze itt azért kell a megfelelő életkor és jogsi. A Hungaroringen ugyanis vezetéstechnikai kurzusokat lehet venni, ahol például a műgyantás burkolaton imitálják a jeges útviszonyokat. Így ellenőrzött körülmények között megtapasztalhatod, hogyan viselkedik az autó egy kemény téli pályán. Van mód megtanulni a helyes viselkedést is, így éles helyzetben akár életmentő is lehet az itteni gyakorlás. Akad itt még szlalom és ABS pálya, körpálya, lejtő és hegymeneti pálya, melyek a hétköznapi vezetésben nagyon hasznosak lehetnek.

3. Hattyúgyűrűzés minden nyáron

Nem mindennapi esemény lehet az idén ötödször sorra kerülő Balatoni Hattyú Road Show. Augusztus 13-14-én 10 helyszínen lehet bekapcsolódni a természetvédelmi programba. Aki találkozott már ezzel a fenséges madárral, tudja, hogy bizony komoly lélekjelenlét kell a közelében, mert tud fújni és a csőrével alaposan csípni is. A szárnyfesztávja akár 3 méter is lehet, és igen erős, sőt harcos tud lenni. A gyűrűzési akció célja e nemes állatok megfigyelésének elősegítése. A színes gyűrűk akár szabad szemmel, vagy távcsővel is jól látszanak, így könnyen nyomon követhető mozgásuk. Bár gyűrűzések egész évben vannak, nyáron sokkal kényelmesebb ez az elfoglaltság