Jump to content

Új végállomást kapna a kisföldalatti

2016. 10. 21. 23:06

Az olimpia miatt elkezdték előkészíteni az 1-es metróvonal felújítását. Hosszabb útvonal és két új megálló van a tervekben.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán megbízta a BKK-t, hogy a 2024-es olimpiai pályázathoz kapcsolódóan készítse elő az 1-es metróvonal felújításának, valamint az ahhoz szükséges járműbeszerzéseknek a terveit - számolt be az MTI.

A testület egyhangúlag hagyta jóvá a javaslatot, amelyhez az idén 38 millió, jövőre pedig 622 millió forintos kormányzati támogatás áll rendelkezésre.

A tervek szerint a felújítással a kisföldalattit a lehető legteljesebben akadálymentesítik majd, és a jelenleginél várhatóan hosszabb új szerelvények miatt szükséges lesz a Mexikói úti járműtelep átalakítása is.

A közgyűlés kikötötte, hogy a projektnek tartalmaznia kell a Deák tér, az Oktogon és a Hősök tere megállóinak kapacitásbővítését, továbbá két új állomás létrehozását:

az 1-es villamosra történő átszállás érdekében a Hungária körút alatt, valamint a Duna-part könnyebb eléréséhez a Vigadó téren, amely a vonal új végállomása lenne.

(Forrás: MTI)