Jump to content

Két elektromosautótöltő-állomást adott át a Lidl

2016. 12. 14. 11:29

Két fővárosi áruházánál épített ki elektromosautótöltő-állomást a Lidl.

A XVI. kerületi János utcai és a VIII. kerületi Hungária körúti áruházaknál üzemelő berendezések állandó jelleggel működnek, a Lidl a töltést maximálisan 50 kilowatt (kW) teljesítménnyel legfeljebb 1 óráig ingyenesen biztosítja a vásárlóknak. A nagy teljesítményű, magyar gyártású ABB elektromos töltőállomásokat háromfajta töltőfejjel szerelték föl, így szinte az összes típusú elektromos autó töltésére alkalmasak. A töltőoszlopok egyidejűleg 2 elektromos autó töltését biztosítják.

A most átadott berendezések kiépítése közel 19 millió forintba került. A cég folytatja az elektromos töltőállomások kiépítését, az új berendezések előkészítői munkái már meg is kezdődtek - írták.

A Lidl Magyarország a közleményében felidézte, hogy az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet őszi módosítása szerint 2019-2026 között - település és árusítótér nagyságától függően - az üzleteknek az új parkolóhelyeket úgy kell kialakítani, hogy 100 parkolóhely után legalább tízben elektromos töltőállomás legyen kiépíthető a burkolat megbontása nélkül. A meglévő parkolóknál minden megkezdett 100 parkolóhelyből legalább kettőt elektromos töltőállomással kell ellátni.

(Forrás: MTI)