Jump to content

Magyarországon először digitális kép technikus oktatás indul!

2017. 02. 06. 08:53

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a 21. század filmkészítés egyik legizgalmasabb szakmunkájának képzése indul a HSC Stábiskolában. A DIT a kamera csapatok egyik legfelelősségteljesebb munkáját végzi, a rögzített anyagok kezelését, illetve az operatőr és rendező számára a felvett anyag végső szín és fényvilágának helyszíni fényelését. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy az elsők közt tanuld meg ezt az izgalmas szakmát! Február 10-éig várják a jelentkezésedet!

A Nemzeti Filmalap támogatásával, a gyakornoki program keretében a HSC Stábiskola DIT- digitális kép technikus képzést indít. A DIT a kamera csapatok egyik legfelelősségteljesebb munkáját végzi, a rögzített anyagok kezelését, illetve az operatőr és rendező számára a felvett anyag végső szín és fényvilágának helyszíni fényelését. A képzésre olyan érettségizett fiatalok jelentkezését várják, akik készség szinten kezelik a leggyakrabban alkalmazott képfeldolgozó szoftvereket, e területen szerzett OKJs előképzettség előny.

A filmszakmai oktatás várhatóan 2017. február közepén kezdődik és május 30-áig tart. A hétvégenként történő képzést elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező filmes szakemberek tartják, akik többek között olyan szuperprodukciókban dolgoztak, mint Ridley Scott részben hazánkban forgatott alkotása, a Mentőexpedíció.

A képzés teljes árából a jelentkezőnek a Filmalap támogatásával csupán a teljes összeg 20% – át kell kifizetniük, azaz 650.000 Ft helyett 130.000 Ft.-ot. A szervezők garantálják, hogy a hallgatók hazai és nehzetközi produkcióban egyaránt kapnak majd munkát, így a gyakorlati életben is tudják majd alkalmazni az itt megszerzett tudást.

Részletes tájékoztatásért hívd a +36305056264–es telefonszámot, vagy írj a e-mail címre. A jelentkezési határidő: 2017. február 10. Jelentkezni a www.stabiskola.hu-n lehet.

A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést.

Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek, hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 10 évben több mint 400 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.

A HSC Stábiskola a hazai produkciók előállításánál és a bérmunkák kiszolgálásánál is segíti az új szakemberek belépését a filmiparba. Az intézmény filmes szakemberképzésének fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt és az ARRI München. A technikai eszközöket a Sparks és a Korda Filmstúdió biztosítja.

www.stabiskola.hu

https://www.facebook.com/Stabiskola

(Forrás: stabiskola.hu)