Jump to content

Elindult az első Budapest Art Mentor képzőművészeti program

2017. 08. 03. 10:32

Útjára indult az első Budapest Art Mentor program, amelynek célja, hogy évente kilenc képzőművésznek lehetőséget teremtsen a magyarországi és nemzetközi művészeti szcéna megismerésére és az abba való belépésre.

A mentorprogramba pályázat útján lehet bekerülni; háromfős kuratórium dönti el, ki vehet részt az ingyenes képzésen - olvasható a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A kuratórium tagja Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója, Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője és Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója. Pályázni október 8-ig lehet.

A Budapest Art Mentor képzőművészeti mentorprogram 30 alkalmat ölel fel a két félév alatt, heti egy alkalommal. Ez idő alatt a mentoráltak elsajátítják a szükséges kommunikációs készségeket, pénzügyi és jogi alapokat, megismerik a magyar és a nemzetközi szcéna viszonyrendszerét. Útmutatást és javaslatokat kapnak arra, hogyan mutassák be magukat a célközönségüknek, hogyan írjanak pályázatot és hol találhatóak a nekik szóló pályázatok. Milyen karrierutak állhatnak előttük és személyiségükből adódóan melyik a számukra megfelelő. Mindezt a tudást a szakmájukban vezető szerepet játszó oktatóktól sajátíthatják el.

A program másik eleme a szűkebb értelemben vett mentorprogram, amely a mentoráltak és a mentorok közötti szoros munkán és kapcsolattartáson alapul.

A képzés végén a mentoráltak közös kiállításon mutatkozhatnak be.

A mentorok között van Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója, Tóth Sándor Pál art consultant és Vákony Délia művészettörténész - áll a közleményben.

Mint írják, a mentorprogramra csak azok jelentkezhetnek, akik képzőművészeti diplomával - felsőfokú szakirányú végzettséggel - rendelkeznek, még nem töltötték be a 40. életévüket és társalgási szinten beszélnek angolul.

További részletek a http://budapestartmentor.hu/ weboldalon olvashatók.

(Forrás: MTI)