Jump to content

Te le tudnál mondani az értesítésekről?

2018. 12. 24. 02:04

Az Elite Daily egyik telefonfüggő munkatársa, Kristin Corpuz, kikapcsolta az értesítéseket és megosztotta a tapasztalatait a nagyközönséggel. Az eredmények nem is annyira meglepőek.

A függőség hálójában

Kristin otthonról dolgozik, így folyamatosan figyelnie kellett a közösségi oldalakat. Ez a készenéti állapot azonban munka után is megmaradt, minden egyes pittyegést és zizzenést követően rögtön a telefonja után kapott, főleg akkor, ha nem rég posztolt valamit. Ez a függőség azonban nagy mértékben irányította az életét. Egyfolytában az járt a fejében, hogy miért nem kedvelik többen a képét, vagy miért nem válaszolnak a kommentjére. Ebből elege lett, és kikapcsolta az összes értesítését.

Minden infó elvész?

Csak 3 dolgot hagyott meg: SMS-ek, emailek és telefonhívások. Minden másról csak később szerez tudomást. Az appok sarkában megjelenik egy kis piros kör, benne egy számmal, hogy mennyi értesítése van. Ezekről Kristin nem szerez azonnal tudomást, így akkor nézi meg őket, amikor van rá ideje. Egy-két sokat használt alkalmazáson még egy napi limitet is beállított, ami után a telefon nem engedi megnyitni az appot.

Az eredmény

Kristin állítása szerint sokkal koncentráltabb és sokkal egészségesebb kapcsolatban van a telefonjával. Képes összes figyelmét a munkájára, barátaira és családjaira összpontosítani, így olyan dolgokat is megtapasztal, amik mellett elsiklott a sok fölösleges agyalás miatt.

Az egyensúly a kulcs

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is használja a közösségi oldalakat, csak nem ezek körül forog az élete. Kristin mindenkinek javasolja, hogy tegye meg ezt a lépést, aki szeretne produktívabb lenni és nem annyira függeni a telefonjától.

 

 

(Forrás: szeretlekmagyarország.hu / fotó: pixabay.com)