Jump to content

Ilyen idő lesz az ünnepekkor

2019. 04. 18. 17:47

A hétvégén akár 22 fok is lehet, néhol viszont előfordulhat egy-egy zápor.

Kedden túlnyomóan derült, napos idő várható, de délutántól északkelet felől egyre vastagabb felhőzet érkezik, és késő este Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdu-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már helyenként gyenge eső, zápor is előfordulhat - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északkeleti, északi szelet a Zempléni-hegység környékén és az Észak-Alföldön erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Estére északkelet felől egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet, de közben szakadozottá is válik. Ugyanakkor a Dunántúl nyugati felén végig derült marad az ég. Hozzávetőlegesen a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északra néhol gyenge eső előfordulhat. Az északias szél a Tiszántúlon élénk, az éjszaka első felében erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul.

Szerdán napközben már nagyobbrészt erősen felhős időre számíthatunk, tartósabb napsütés délelőtt nyugaton valószínű. Keleten elszórtan, nyugaton néhol várható zápor. Az északkeleti, északi szél elsősorban északkeleten erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, főként délen lehet néhol zápor. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Pénteken napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.

Húsvétvasárnap változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Néhol zápor előfordulhat. A keleties szél többfelé élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

(Forrás: szeretlekmagyarország.hu / fotó: pixabay.com)