Jump to content

Aratnak a kajakosaink

2019. 12. 21. 13:23

A Gazsó, Csipes, Medveczky, Bodonyi összeállítású egység a fehéroroszok előtt ért célba. A magyarok így 12 olimpiai kvótát - öt-öt férfi és női kajakost, valamint két női kenust - gyűjtöttek Szegeden.

A Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes aranyérmet szerzett, a férfi kajaknégyes pedig ötödik lett 500 méteren a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, ez újabb négy plusz négy kvótát jelent Magyarországnak a jövő évi, tokiói játékokra.

A magyarok így 12 olimpiai kvótát - öt-öt férfi és női kajakost, valamint két női kenust - gyűjtöttek Szegeden.

Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső kenupárosa ezüst-, a kajakos Kozák Danuta pedig egyesben bronzérmet szerzett vasárnap 500 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. Ez a két dobogós hely egyben két női kenus és egy női kajakos kvótát is jelent Magyarországnak a jövő évi, tokiói játékokra.

A kenus Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső az 500 méteren szerzett ezüst után egy órával 200 méteren is második lett a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. A legrövidebb távon Balaska Márk és Apagyi Levente kajakos duója bronzérmet szerzett.

A vasárnapi program rögtön magyar éremeséllyel indult, Balla Virág és győri klubtársa, a hozzá hasonlóan 25 éves Devecseriné Takács Kincső favoritnak számított az új olimpiai számban, kenu kettes 500 méteren.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)