Jump to content

Élő közvetítések bezártság mellé

2020. 03. 17. 19:53

Hétfő éjféltől a rendezvényeket általánosan betiltják, illetve bezárják a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél pedig látogatási tilalmat vezetnek be. De nem kell lemondani a kultúráról és a szórakozásról. 

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) például március 16-tól a tervek szerint mindennap Karanténesteket tartana, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítson a közönségnek. 

Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója így foglalta össze a karanténkoncertek lényegét. Most eljött az intim, otthoni zenehallgatás és a néhány fős kamarazene ideje, hiszen nem szabad egy zenekarnyi zenészt és a közönséget egy zárt térben összezsúfolva veszélynek kitennünk. De zenére szükség van, ilyenkor még inkább.

A Karanténesteket a zenekar honlapján és a Facebook-oldalán lehet követni, és – amíg lehetséges – minden este 19:45-kor jelentkeznek. A következő napok programja ide kattintva érhető el.

A Facebookon egyébként pár nappal ezelőtt indult egy csoport, ahol a különböző élő közvetítéseket gyűjtik, és most már majdnem 60 ezer tagja van.

 
(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)