Jump to content

Megalakult a Szolidaritási Alap

2020. 03. 17. 19:49

Szolidaritási alapot indít a Thália Színház a koronavírus miatt nehéz anyagi helyzetbe kerülő művészeknek, írják a színház Facebook-oldalán. A színház vezetése egyből 15 millió forintot tesz az alapba. 

A koronavírus-járvány miatt a kormány múlt héten hirdetett veszélyhelyzetet az országban, emiatt pedig az összes színháznak, mérettől függetlenül be kellett zárniuk. A döntés miatt nagyon sok előadóművész került nehéz anyagi helyzetbe, a Thália felhívásában azt írják, hogy a céljuk az állandó szerződés nélkül dolgozó művészek támogatása a következő időszakban.

"A mai napon tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy megalapítjuk a Színházi Szolidaritási Alapot. Az alap célja, hogy azoknak a művészeknek, akiknek nincs állandó szerződésük kőszínházi vagy egyéb intézménnyel, az elkövetkezendő nehéz időszakra az alap a lehetőségeihez képest támogatást nyújtson.
A részletekről a lehető legrövidebb időn belül tájékoztatni fogjuk a művésztársadalmat.
A Thália Színház vezetősége úgy döntött, hogy ezt az alapot 15 millió forinttal támogatja.
Az alap várja azon intézmények, magánszemélyek jelentkezését, akik a célokkal egyetértve támogatni kívánják.
Az alap támogatásának lehetőségéről később fogunk részletes tájékoztatást adni az érdeklődők számára.
Reméljük, hogy az alap hozzá tud járulni ahhoz, hogy ebben a rendkívül nehéz és eddig számunkra ismeretlen helyzetben egymással összefogva segítse azon kollégákat, akik
különösen nehéz helyzetbe kerülnek.
Elérhetőség:
Színházi Szolidaritási Alap alapítói Schell Judit és Kálomista Gábor.

Budapest, 2020. március 16."

Részleteket egyelőre nem tudni, így azt sem, hogy pontosan kik, és milyen alapon kapnának az alapból. A színház ezekről későbbre ígért tájékoztatást. 

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)