Jump to content

Új megoldás a vizsgákhoz

2020. 04. 18. 23:11

Április 10-én jelent meg az a kormányrendelet, mely lehetővé teszi, hogy az interneten tegyük le a nyelvvizsgát.

Az április 10-én megjelent kormányrendelet alapján a veszélyhelyzet idején az arra alkalmas vizsgaközpontok online módon is szervezhetnek nyelvvizsgát, írja a koronavirus.gov.hu.

A portál kiemeli, hogy akár az írásbeli, akár a szóbeli résznyelvvizsga teljesítése – amennyiben az ebben a tanévben történik – a pontszámításnál komplexnek számít, így az online vizsgázók az idei felsőoktatási felvételi eljárás során jogosulttá válnak a többletpontra.

A nyelvvizsgaközpontok elektronikus úton nyújthatják be az akkreditációs kérelmet, amelyet az OH soron kívül, legfeljebb 8 napos eljárás során elbírál. A központnak az akkreditációs szabályozáson túl biztosítania kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához, a vizsgázók biztonságos beazonosításához szükséges technikai feltételeket is.

A nyelvvizsgaközpontok az OH honlapján tájékozódhatnak a szabályozás részleteiről. A lehetőség első körben a legszélesebb kört kiszolgálva, várhatóan angol és német nyelvből lesz elérhető.

Az Euroexam közben gőzerővel dolgozik a Magyarországon ehhez szükséges feltételek megteremtésén. A nemzetközi fejlesztőcsapat a minél jobb rendszer kialakítása érdekében kérdőívet tett közzé a honlapján, amit bárki kitölthet, aki online szeretne vizsgázni.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)