Jump to content

Beindult a vidék

2020. 05. 12. 16:11

Érezhetően felpezsdült az élet a vidéki településeken a hétvégén. A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülésével, de az óvintézkedések betartása mellett újra benépesültek a pihenőhelyek, a vendéglők kerthelyiségeibe visszatértek a vendégek. Budapesten és Pest megyében továbbra is érvényben vannak a kijárási korlátozások.

A Nagyerdőben újra megnyitották a Békás-tavat is magába foglaló parkerdőt és a város legnagyobb játszóterét, az Ötholdas Pagonyt. A jelentések szerint az ilyenkor megszokottnál ugyan kevesebben voltak, de így is sokan sétáltak, napoztak a Békás-tó és a Nagyerdei Stadion környékén. A gyerekes családoknak az állatkert és a most megnyílt vidámpark is vonzónak bizonyult.

Hétfőn a Debrecen környéki erdőgazdasági kilátókat is megnyitották a látogatók előtt. Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója közölte: az erdőspusztai arborétum kilátója, valamint a fancsikai és a hármashegyi kilátó is látogatható, de egyszerre kettőnél többen nem lehetnek egy-egy létesítményen. Látogatható az erdőspusztai arborétum is, de a bemutatóházat továbbra is zárva tartják.

Szolnokon szombattól fokozatosan kinyitottak a kültéri sportpályák és a játszóterek, és érezhető volt, hogy többen mozdultak ki otthonról az elmúlt hétvégén, mint a kijárási korlátozás idején. „A szabályokat a szolnokiak is betartották” – közölte Pókász Endre, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. 

A Nyíregyházi Állatparkot az elmúlt hétvégén kétszer annyian, közel négyezren keresték fel, mint a tavalyi év azonos hétvégéjén. Gajdos László, az állatpark igazgatója hétfőn az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a vendégek alig várták, hogy jöhessenek.

Reményeik szerint a két állatparki szálloda a pünkösdi hétvégén megnyithat, ezeknek júliusra és augusztusra 80 százalékon áll a foglaltságuk.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)