Jump to content

Biciklit a villamosra

2020. 05. 23. 21:53

Holnaptól újabb 62 villamoskocsin lehet kerékpárt szállítani, jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A budai fonódó villamoshálózaton a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalakon közlekedő, valamennyi Tátra típusú villamost alkalmassá tették a biciklik szállítására, amit a járműveken piktogrammal jelölnek.

A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen nőtt a kerékpárszállításra alkalmas villamosszerelvények száma a fővárosban, mivel eddig csak 80 ilyen jármű közlekedett.

Kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, a bicikliket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. Azokat a kerékpárokat – például a fekvőbiciklit –, amelyeket kialakításuk miatt nem lehet rögzíteni a tépőzárral, nem szabad a villamosokon szállítani. A kerékpárszállítás nem ingyenes szolgatatás, a biciklinek külön jegyet vagy bérletet kell venni. 

A hűvösvölgyi villamosokon a kerékpárszállítás lehetőségét 2017-ben vezették be, 2018-ban pedig hétvégénként a 4-es metróban is lehetővé tették a bringaszállítást.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)