Jump to content

Nyílnak a fürdőhelyek

2020. 05. 27. 22:04

A kormány május 16-i rendelete és Budapest főpolgármesterének május 19-i döntése értelmében a Palatinus, Paskál, pesterzsébeti, csillaghegyi és a Római strandok május 30-án, a pünkösdfürdői strand pedig legkésőbb június 15-én nyitja meg kapuit - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a honlapján.

Azt írják, strandjaik a hatósági közegészségügyi előírásoknak maximálisan meg fognak felelni a nyitás időpontjától. A felmerülő kérdések tisztázására a cég naponta 8 és 18 óra között, ingyenes zöldszámot működtet: +36-80-315900.

Az Ittlakunk.hu szerint pár hete még úgy volt, hogy a hagyományos, májusi nyitás biztos, hogy elmarad, akkor júliusi nyitásra láttak reális esélyt. Azt írják, mivel a koronavírust a klór elpusztítja, a medencékben nem kell fertőzéstől tartani, az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa.

A vendégek a megváltott bérleteiket az újranyitást követően folytatólagosan használhatják fel. A fürdőbérleteket a zárva tartási idő intervallumával automatikusan meghosszabbítják. Az éves bérlettel rendelkezőket a következő évi bérletár megállapításánál kompenzálják. 

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)