Jump to content

Hírek a Lánchídról

2020. 07. 21. 15:53

Júliusban kiírja a közbeszerzést a Budapesti Közlekedési Központ.

A pénteki bejelentés szerint elfogadta a közbeszerzés műszaki tartalmát a BKK igazgatósága, így már a jövő év elején elkezdheti a Lánchíd felújítást a majdani győztes. A híd addig is biztonságos marad – erről a Budapest Közút szakemberei gondoskodnak: szombattól a déli járda ideiglenes lezárásával.

Tüttő Kata, főpolgármester-helyettes, Szőke Gábor, a Budapest Közút Zrt. vezérigazgatója és Fendrik László, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. megbízott vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatót tartottak a Széchenyi Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárás elindításával kapcsolatos BKK-igazgatósági döntésről.

Tüttő Kata elmondta, hogy pénteken teljesült a közbeszerzés kiírásának egyik legfontosabb feltétele, a megváltozott műszaki tartalom elfogadása, ezek után a feltételes közbeszerzési eljárás elindítása lehetővé válik.

A finanszírozást a főváros saját forrásból, részben hitelből, illetve a kormány 6 milliárdos hozzájárulásából oldja meg, amennyiben a kormány valóban betartja régóta hangoztatott ígéretét, hogy legalább az ÁFA-összegének megfelelő pénzzel támogatja a felújítást.

A főpolgármester-helyettes szerint itt az ideje, hogy a politikai adok-kapok után megkezdődjön az együttműködés a felek között, ahogy a Lánchíd is összeköt és nem szétválaszt.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pixabay.com)