Jump to content

Növekszik a kis Zente

2021. 02. 28. 08:28

Szülei édes fotóval és megható szavakkal ünnepelték a kisfiút.

Vasárnap ünnepelte harmadik születésnapját Zente, az SMA 1 betegséggel küzdő kisfiú, akinek közösségi adakozásból jött össze a világ legdrágább gyógyszeréhez szükséges pénz, 700 millió forint. A Zolgensma-kezelés óta édesanyja rendszeresen tölt fel fotókat, videókat és beszámolókat fia Facebook-oldalára. Íme a szülinapi köszöntője:

„Három éve már, hogy megszülettél! Anya és Apa lettünk és kezdetét vette a nagy kaland...A miénk sajnos kicsit nagyobb kalandocska, mondhatni "extrém sportolók" vagyunk! Pontosabban csak Te, mi meg segítünk téged ahogyan erőnkből telik! Tavaly ilyenkor arról írtam, hogy már akkor, 2 évesen mennyi mindenre és mindenkire rácáfoltál azzal, hogy élsz, hogy fejlődsz, örökké mosolyogsz, hogy megmozgattad az egész országot és a lista szinte végtelen!

Tavaly azt írtam, remélem a harmadik szülinapodra még egy fontos dologra rácáfolsz! Nem mertem leírni mi a vágyunk, csak utalni rá... Igen, titkon bíztam benne, hogy mára talán örülhetünk az első lépéseknek. És IGEN! Ismét sikerült megmutatnod a kételkedőknek, ráadásul már négy hónappal ez előtt, hogy egy SMA 1-es kisfiú is képes megtanulni állni és lépegetni!

Látom /látjuk, hogy ez csak a kezdet! Rengeteg erő, energia és akarat van még benned! Egyértelművé téve, hogy jó az irány és ez csak a kezdet! Én, a többi anyukával szemben nem tudom azt írni, hogy milyen gyorsan elszaladt ez a három év. Őszintén én úgy érzem, hogy 10 év félelme, felelőssége, aggódása, küzdelme, energiája, öröme, szeretete, boldogsága lett belesűrítve. Eszencia. Te vagy a mi kis eszenciánk! Maximális, koncentrált dózis mindenből! Isten éltessen kicsi napsugarunk, drága Zente "babánk"!”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)