Jump to content

A legjobb magyar strand?

2021. 06. 24. 10:37

Autósmozival, szaunatoronnyal, horgászcentrummal, izgalmas csúszdával és egy megújult helyszínnel, a Dürer Öböllel is gazdagodott idén a Lupa.

A Lupa a „Budapest tengerpartja” szlogennel hirdeti magát, a járvány miatt kialakult szituációban pedig idén még közelebb kerülhet mindenkihez ez a szemlélet. A Lupa kialakításakor ugyanis az volt a fő szempont, hogy minden olyan szolgáltatást idehozzanak, melyek jellemzően a tengerpartokon is megtalálhatók, illetve a kialakításával megidézzék a karibi hangulatot. A miliő megteremtésében pedig abszolút sikeresek voltak, hiszen a homokos part, a pálmafák, a korzó, az éttermek és a vízi sportok mind megtalálhatók az egykori bányatónál. És még annál is több minden.

A vírus miatt bár egyes ötleteket, fejlesztéseket csak később fognak megvalósítani, idén is több új szolgáltatással, fejlesztéssel bővült a Lupa. Az egyik ilyet részben a járvány ihlette, de állandóra építették: a Lupa Drive-in autósmoziban minden nap a legnépszerűbb filmeket vetítik este 21 órától egy hatalmas, 60 négyzetméteres valódi filmvásznon, míg a teljes hangulat – és a környéken élők nyugalma – érdekében a filmeket az autórádión keresztül, rádiófrekvencián lehet hallgatni. A beválallósabbaknak péntek éjfélkor horrorfilmeket is vetítenek.

Az újítások részeként megépült a LUPAtorony is, rajta egy hat fő befogadására alkalmas szaunával is.

Az extrém élményekre vágyók Magyarországon egyedül – de Európában is csak kevés helyen – itt próbálhatják ki a Slip and Fly csúszdát is.

Ennek különlegessége, hogy három különféle dobásszögben hajítja vízbe az arra vállalkozókat: lesz extrém, közepes és alap csúszda is. A különbség a között van, hogy milyen magasra, illetve milyen messze dob fel. A legextrémebbel akár 10 métert is lehet repülni a víz fölött.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pixabay.com)