Jump to content

Kellhet megint az igazolvány?

2021. 09. 22. 07:10

Sokan arra számítanak, bizonyos helyekre ismét csak azután léphetnek be, hogy igazolták: beoltották őket a koronavírus-fertőzés ellen, vagy korábban túljutottak azon.

 

A magyarok 79 százaléka úgy véli, hogy hamarosan ismét szélesebb körben kell majd bemutatni a védettségi igazolványt. Szerintük ősszel a hoteleket, az éttermeket és a mozikat majd csak az okmány felmutatásával lehet látogatni. Csupán a válaszadók 11 százaléka vélte úgy, hogy nem lesz szükség ekkora szigorítása – derül ki a Pulzus Kutató felméréséből, amelyet a Napi.hu megbízásából készített.

A nők és a férfiak nagyjából egyformán vélekednek erről (78 és 80 százalék), a különböző korosztályokba tartozók véleménye már inkább eltér. A 18–39 évesek 85, a középkorúaknak 75, a 60 éven felülieknek pedig a 76 százaléka gondolja úgy, hogy szükség lesz az igazolványra.

A legtöbben (14%) az alapfokú végzettségűek közül bíznak abban, hogy nem szigorodnak majd így a járványügyi szabályok. A felsőfokú végzettségűeknek csak 3 százaléka gondolja ezt.

A felmérés szerint a budapestiek a leginkább pesszimisták a kérdésben, az ő 87 százalékuk számít ősszel a szigorításra. A megyeszékhelyek, városok és községek lakói valamivel az átlag (79%) alatti arányban válaszolták azt, hogy őszre várhatóan újra szükség lesz az igazolványra.

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)