Jump to content

TikTok és hidegburkolás?

2021. 10. 03. 07:17

István szerint az lehet a sikerének egyik oka, hogy nemcsak a munkájáról mesél, hanem azt is elárulja, mit érdemes egy megrendelőnek figyelnie, hogy elkerülje a buktatókat.

Azt már megszoktuk, hogy szexi lányok, vicces videók, elképesztő produkciók kapnak rengeteg kommentet, lájkot a főleg tinik által kedvelt TikTok-on. Ám most meglepetésre egy magyar szakember rövid filmje lett igencsak népszerű - írja az Atv.hu.

A móri hidegburkoló semmi extravagáns dolgot nem mutat, "csak" a munkáját. Ahogy felkeni a ragasztóanyagot, ráhelyezi a járólapot, és precízen rögzíti azt. A felvételt már több mint 8,5 millióan nézték meg. Kovács István, Sefatias elmesélte, hogy ő maga nem nagyon értett a videózáshoz, de egy munkatársa meggyőzte, hogy tegyen ki pár videót a netre.
"Azt se tudtam, hogyan kell videót vágni, meg felrakni, mindig telefonálgatnom kellett, hogy bizonyos lépéseket hogyan kell megcsinálni, és egyszer csak elkezdték nézni az emberek" - árulta el.

A férfi elmondása szerint nem egy "álmokat hajkurászó ember", szerinte ő a helyén van, bár tudna mit kezdeni, ha havonta 20 milliót keresne.

Szerinte azért kezdték el egyre többen nézni a videóit, mert többször is beszél arról, hogy mire kell figyelni egy megrendelőnek, hogy kerülje el a csapdákat. Ráadásul lelkesen beszél a szakmájáról is. Bár hallott róla, hogy ilyen nézettséggel jól is kereshetne, de ő maga még soha nem kapott pénzt, egyszer valaki pálinkát küldött neki. Amúgy pedig, ha egy-egy videója eléri az egymilliós nézettséget, akkor egy kupicával ünnepli meg.

István úgy véli, hogy sok a kontár "szakember". Ha valaki szinte azonnal el tud vállalni egy munkát, az gyanús szerinte. De a megrendelők között is van nehéz eset, aki bűnözőnek nézi a mestert, és nem bízik senkiben.

Az is kiderült róla, hogy régen vájár volt, amit nagyon szeretett, de a bánya bezárásával megszűnt ez a munkája. Burkolóként mehetett volna nagy pénzért külföldre, de ő inkább a családjával maradt és nem bánta meg.

Közben több súlyos betegséget is le kellett győznie. A férfi szeret olvasni, érdekli a teológia és a filozófia is. Blogot is írt, és egy egyetem dékánja felfigyelt rá. Próbálta meggyőzni, hogy jelentkezzen a bölcsészkarra, de ő a szakmáját folytatta inkább. Egy zenekara is van, társai szerint pedig ő egy filozófus, zenész, bohém ember.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)