Jump to content

Csokimennyország Budapesten

2016. 01. 18. 18:46

Budapest szívében, három perc sétára a Ferenciek terétől, az Astoriától vagy a Kálvin tértől valódi csokimennyországra bukkanhattok. Az Ahoy! Chocolate & Lemonade Bar egy igazi kis kincses láda, telis-tele "csokikincsekkel", ahol nem árt egy kis kalózos ravaszság.

Megtaláltuk Budapest legszuperebb forró csokoládézós helyét, ahol ti állíthatjátok össze, hogy pontosan mit is kértek a csokis italotokba - aminek az alapanyaga valódi belga csokoládé. Vigyázat, a döntés nem könnyű, ugyanis rengeteg mindent ki kell választanotok, mire az ital elétek kerül. Első lépésben el kell dönteni, hogy jeges vagy forró italt szeretnétek, majd kiválaszthatjátok a mennyiséget.
A neheze csak most jön, ugyanis ezek után ki kell választanotok, hogy milyen belga csokiból kéritek: tej-, fehér vagy étcsokoládé, illetve laktózmentes tejcsokoládé is szóba jöhet. Alapvetően tejjel készítik itt a forró csokoládét, ettől és a minőségi alapanyagoktól lesz olyan hihetetlenül krémes. Ezek után ízesítést választhattok, amelyek alapvetően három kategóriába vannak besorolva: fűszeres, magvas és gyümölcsös. Az ízvilág választása után pedig a tejszínhab tetejére is választhattok egy kis extrát: különböző öntetek, pillecukor és karácsonyi cukorka közül.

Az Ahoy! matrózai biztosra mennek: ha valamiért mégsem ízlik, amit választottatok, akkor ingyen csinálnak nektek egy új ízt addig, ameddig jó nem lesz. Náray E. Tamás, az Ahoy! kapitánya szerint ez azért is fontos, mert a több mint tízezer lehetőségből nem könnyű kiszámítani az ízek kombinációját, viszont azt fontosnak tartja, hogy mindenki a neki leginkább tetsző ízt kapja. A kalózos feeling egyébként az egész Ahoy!-t áthatja: hajópadlón sétálhattok, a mosdóban is túlteng a fa, a lépcső mellett kötélkorlát feszül, és persze a személyzet tengerészcsíkos "egyenruhája" erre még rátesz egy lapáttal.

A csokoládés ital mellé egy kis gofrit is nassolhattok, ennél is hasonló a választás menete: kiemelt feltétet, szórást és öntetet is választhattok. A gofrik isteniek: finoman omlósak, a széleik viszont kellemesen ropogósak. A csokoládés finomságoknál nem érnek véget az Ahoy! csodái: mindenképp kóstoljátok meg a befőttesüvegben felszolgált limonádékat! A frissítő limonádék esetében szintén rengeteg ízkombináció közül választhattok. Ha esetleg rajtatok is kifog a hatalmas adag limonádé – éppúgy, mint rajtunk –, akkor elvitelre lezárható műanyagvödörbe öntik át nektek.

Az minden hájjal megkent kalózok munkáját dicséri a sok pazar dolog, ami az Ahoy! fedélzetén várja a betévedő vendéget. Az egyik ilyen dolog az örök regisztráció, aminek lényege, hogy nevetek és e-mail címetek megadásával örökös 10%-os kedvezmény jogosultjai lesztek. Ennek másik pozitívuma, hogy az időszakos e-mailekben olyan lehetőségekről írnak, amelyek még az itallapon nem szerepelnek, viszont ti így már kérhetitek „pult alól” a különleges finomságokat.

Az Ahoy! ideális helyszín egy randira, beülni a barátaitokkal nassolni egyet, de mint megtudtuk, sokan babaváró bulit, illetve csajos estét is tartanak ott. Ez utóbbinál regisztráljatok a csajos esték kedvezményre a www.ahoycafe.hu weboldalon, aminek köszönhetően 15% kedvezményt kaptok a fogyasztásotok végösszegéből. És még egy - nem mellékes - pozitívum a végére: az Ahoy! abszolút állatbarát hely, kedvenc cicátokat vagy kutyátokat is bevihetitek - hiszen miért pont a legjobb barátotokat hagynátok otthon?

Budapest V., Papnövelde utca 3. ("Az Egyetem tértől 2 centire") - Hétfő-Vasárnap: 9:00-22:00