Jump to content

Tanti - Az új csillag Budapest gasztrotérképén

2016. 01. 18. 18:43

Még a legelvetemültebb csúcsgasztronómia rajongók és a magyar gasztronómia szakértői is meglepődtek, amikor egy hónapja újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot, tovább erősítve Magyarországot a világ luxusszintű éttermi élményt kínáló és kereső gaszto-térképén.

A Costes, az Onyx és a Borkonyha után Michelin-csillagot kapott a budai Tanti étterem is, ezzel négyre nőtt a rangos francia elismerést birtokló hazai csúcsgasztronómiát hirdető és adó éttermek száma.

Az idei Michelin-kalauz kiadásában a szerkesztő kiemelte a Tanti „nagyszerű főztjét és egyszerű művészetét”. Szerinte a stílusos modern étterem és konyhája tiszta, friss ízeket kínál, és a hozzávalók valódi ismeretéről tesz tanúbizonyságot.A Tanti, bármilyen meglepő, egy budai bevásárlóközpontban található, ezért sem gondolták tulajdonosai, hogy ilyen gyorsan a csúcsra érhet a vendéglátóhely.

Az éttermet Pesti István séf viszi, a hely pedig tavaly ősszel kezdett bele egy minden korábbinál nagyobb és komolyabb terveket szövögető változásba, majd hamar lett a budaiak egyik kedvenc top étterme. Bár az enteriőr eddig nem sokat változott és továbbra is a 70-ews évek Amerikájára emlékeztet, a Michelin-ellenőröket pedig talán el is riaszthatta volna az, hogy az étterem egy bevásárlóközpontban található, ám az étlap és a fogások, Pesti István séf jóvoltából, új síkra terelődtek: a magyar konyha szeretett ízeit ötvözik sokszor meglepő hozzávalókkal, szinte festménynek tűnő tálalással.

Pesti hazai gasztrokörök elismert alakja, karrierje a Hotel Hungáriában kezdődött, a Cyrano és a Cosmo éttermekben is dolgozott, majd a legendás Babelnél teljesedett ki. A Baldaszti’s Kitchen és Grand konyháit is István vezette, aki már ízkombinálásáról és tálalásáról is felismerhető. Ételkölteményeire szinte műalkotásként tekintenek a szakértők.

A Tanti nem titkolt célja, hogy beépüljön a környéken élők mindennapjaiba, és rávegyék az igényes gasztonómiára fogékony budaiakat, hogy ha üzleti ebédről vagy randevúról van szó, ne a a belváros felé vegyék az irányt, hanem próbálják ki a Tantit.