Jump to content

Mesébe illő reggelizőhely Budapesten

2016. 01. 28. 10:10

Tudom, hogy Budapesten már egyre több lehetőség van egész nap reggelizni, de igazán finom ételeket szerintem csak kevés helyen adnak. Ezért voltam rettentően boldog, amikor rátaláltam a francia hangulatú Á la Maisonra, ahol zseniális kínálat és ínycsiklandozó falatok vártak.

A hely még csak idén áprilisban nyílt, de már most nagy rajongótábora van! Egy biztos, ha egyszer kipróbáltad, tuti visszajáró vendég leszel. Az Á la Maison ötlete három fiatal fejéből pattant ki. Zöldhegyi Andrea, a barátja és a bátyja mindannyian imádják a gasztronómiát, és szerettek volna valami újat mutatni Budapestnek. Amikor Franciaországban jártak, elragadónak találták a Provence-i stílust, és arról álmodoztak, hogy nekik is lesz egy kávézójuk a belvárosában. Ennél szerintem sokkal többet hoztak létre: egy reggeliző- és brunchhelyet.

Az étlapot én hosszú pecekig böngésztem, és egy csomó kérdésem is volt a pincérhez, hiszen számunkra szokatlan tojásételeket is lehet kapni (én máshol ilyen variációkkal itthon még nem találkoztam ). Nem csak ezekből változatos a kínálat, hanem a szendvicsekből, a waffelekből, az amerikai palacsintákból, a french toastokból, a müzlitálakból, a friss limonádékból és detox vizekből is. Ebédidőben pedig könnyed menüvel is várnak minket.

Nekem nagyon tetszik még a tálalás is. Meg igazából az, hogy olyan kompakt az egész. Jól hangzó ételek, amik szépek, frissek és finomak is. Ez szerintem igazi kincs! A hely hangulata pedig nagyon kellemes, napos időben a terasz is hozzátesz még a miliőhöz. Kezdeném holnap is ott a napomat! A nyitva tartás is barátságos: minden hétköznap reggel 07:00-17:00-ig és minden hétvégén 09:00-17:00-ig. Az Á la Maisont az V. Nádor utca 8. szám alatt találhatjátok, a Facebook-oldalát pedig ide kattintva érhetitek el.