Jump to content

Az olasz gasztro-kalandor is imádja a magyar konyhát

2016. 02. 15. 16:45

Follow Donal to Europe - ez a címe Donal Skehan új sorozatának, amelyben 10 különböző európai városba látogat el, hogy ott végigkóstolja a lehető legtöbb helyi ételt. A nyitóepizódot rögtön Budapesten forgatta, és el volt ájulva!

A fiatal gasztroblogger főzőműsorai és szakácskönyvei népszerűsége vetekszik még Jamie Oliverével is. A Srác fakanállal is az ő nevéhez fűződik, de első blogját 2007-ben, alig 20 évesen indította. Új sorozata pedig hétfőn került adásba a Food Network műsorán.

Az egyórás gasztronómiai-utazás első epizódját nálunk, Budapesten vették fel. A forgatáson a kalauza Jókuti András volt, a Világevő blog szerzője.

A "gasztronómiai idegenvezető" több programot és ételt ajánlott neki, például a Gourmet fesztivált, ahol az epizód legnagyobb részét vették fel, de azt mondja, saját ötletei is voltak a Skehannak. Flódnit például mindenképpen szeretett volna enni, és megnézni, hogy hogyan is készül, ezért látogatták meg Raj Ráchelt, akiről azt beszélik, Budapest legjobb flódniját készíti.

Első ebédje gulyás volt. Ízlett neki, de kissé fűszeresnek találta. Aztán evett lángost a Blahán, csirkepaprikást, kakasherét a Gourmet fesztiválon, ivott pálinkát és járt a Cukorka üzemben is.

"A street foodtól kezdve a süteményekig minden fantasztikus volt, a Gourmet fesztiválon pedig kiderült, hogy a főzés szenvedélye azt jelenti, hogy még az olyan tradicionális ételek, mint a paprikás csirke, is számtalan módon készülhetnek." - mondta az Indexnek Shekan.

Magyarországon is megnézhetjük majd az egyórás filmet, február 26-án.