Jump to content

Ezek lehetnek Magyarország legszebb éttermei

2016. 03. 30. 16:11

Rengeteg díjat kaphat egy jó étterem, itt van mindjárt a kaja-Oscarnak számító Michelin-csillag, amiből az ötödiket is megszerezték a hazai éttermek.

Most viszont nem csak az ételre, hanem az étterem környezetére, épületére, berendezésére, a körülötte elterülő tájra lesznek kíváncsiak bírák: azaz melyek azok az éttermek ahol nem csak jó enni, hanem jó lenni is. Ez pedig nem más, mint a Rozmaring-díj, ami idén egy masszív csavarral is kiegészül.

Tavaly ők nyertek Rozmaring-díjat, tehát biztosan esélyesek

Pántlika Pincészet és Porta Étterem, Dörgicse
Csalánosi Csárda, Kecskemét
Fenyves Szálloda és Konferencia Központ Éterme, Baktalórántháza
Alsószeri Csárda, Nagyrákos
Chianti Étterem, Veszprém
Natura Hill Vendégház Étterme, Zebegény
Xavin Hotel Olívia Étterme, Harkány
Suttógó Étterem Nagykörű
Gusteau Kulináris Élményműhely, Mád

Idén azonban csak egy maradhat, ugyanis Magyarország legszebb éttermét keresik a GasztroÉv apropóján. Összegyűjtöttünk néhányat, amelyek szerintünk még esélyesek lehetnek Szupra-rozmaring-díjra az említetteken kívül és nagyon jól néznek ki - természetesen a teljesség igénye nélkül -, hogy megmutassuk mennyire nem egyszerű eldönteni, melyik a legszebb hazai étterem. Próbálunk majd mindenféle stílusból válogatni, és várjuk a ti javaslataitokat is!

Nyissa a sort két olyan étterem, amelyek tavaly ilyenkor még nem léteztek.

A frissen Michelin-csillagot kapott Costes Downown tényleg nagyon kellemes környezet, a gigászi zöldfal pedig frissességet és természetességet kölcsönöz a Prestige Hotelben fél éve nyílt étteremnek.

Az esélyesek között tarthatjuk számon a somlói Kreinbacher borászatát, bisztróját. Maga a birtok a kortárs építészet és a természet összhangja miatt mindenképpen különleges. A bisztrót pedig rendkívül szép kilátással áldották meg.

Nagyon szeretjük Veresegyházáról Katlan Tóni Vendéglőjét a Malomhoz, akik újragondolt magyaros ételeket, Kárpát-medencében honos, de mára elfeledett recepteket készítenek el a vendégeknek. Az étterem egy 1922-ben épült malomba telepedett be, melyet csupa természetes anyaggal alakítottak át. Kívül pedig magas ágyásos búza, gyep, fűszernövények és cserepes virágok között üldögélhetünk a teraszon.