Jump to content

Ez lehet Buda egyik legmenőbb kerthelyisége idén nyáron

2016. 04. 01. 08:05

A PostBistro finom szendvicsekkel, italokkal és megfizethető árakkal várja a látogatókat a Széll Kálmán tér szomszédságában.

A tavaszi jó idővel új kerthelyiség nyílt a Széll Kálmán téren a régi posta közvetlen szomszédságában. Elhelyezkedéséből, a kedves kiszolgálásból és lezserségükből ítélve garantáltan jó helyszín lehet a nyári délutáni vagy esti összejövetelekhez.

Közel fél éve tesztüzemként kezdett el működni a PostBistro a Széll Kálmán téri felújítások kellős közepén, a szétbontott régi lépcsővel szemben. Gyakorlatilag azonban most, a tavasz megérkeztével nyitottak ki a nagyközönség számára.

A hangulatos bisztrót egy baráti társaság üzemelteti, ami rögtön érezhető is a hely szellemiségén: fiatalos, könnyed, itt semmit nem izgulnak túl. Önmagukat a régi Moszkva tér Bisztró utódainak tartják.

Első ránézésre talán az is lehet, hogy észre sem veszitek, hiszen az ember pont ilyen építkezéseknél megy el könnyen egy fából, ponyvából és raklapbútorokból álló hely mellett. Érdemes azonban felfigyelni rá, a PostBistro különlegessége egyértelműen ugyanis a kerthelyiségük, ami a nyár közeledtével szezonját fogja élni.

Egyelőre még tartanak az első szárnypróbálgatások, folyamatosan alakul a hely, így a kertben is még csak asztalok vannak, illetve egy jókora fa hintaágy, ami pont ideális a szerelmesek számára egy kis összebújásra. A csinosítgatások során terveznek még ide azonban lampionokat és hangulatvilágítást, egy egész kinti grill részt, ahol az ősszel tesztelt kézműves kolbászokat fogják sütni, illetve a közelgő EB-re való tekintettel egy nagy kivetítőt is.

Jelenleg azonban széles italkínálatuk az, amiért megéri a budaiaknak Budán maradni, és kiülni kicsit a kertbe. Kéthetente változó itallappal várják a vendégeket, 8-10-féle whiskyvel és rummal, 10-féle kézműves sörrel és 6-féle csapolt sörükkel a környéken a legnagyobb italkínálattal bírnak. Érdemes azonban a melegszendvicseiket is megkóstolni, hiszen rendkívül jó alapanyagból, frissen készítik és sok hellyel ellentétben itt ez nem abból áll, hogy egy kis ketchupra tesznek két szelet szalámit, majd megszórják sajttal. Ezekben a melegszendvicsekben az az isteni, hogy hidegen, sima szendvicsként fogyasztva épp annyira ízletesek, mint amikor kisütik őket.

Mivel délben nyitnak, így ideális lehet kiülni kávézni vagy teázni is egyet, melyhez a kert szintén kiváló.

A PostBistro abszolút gyerek- és kutyabarát, szóval tényleg az a hely, ahol senkinek sem kell feszengenie és bármitől tartania. A gyerekek biztos imádni fogják, hogy meghagyták a kultikus mászókát, illetve mellé még egy hinta is került a kertbe, míg a kutyásokat jutalomfalatkákkal várják.

Hiánypótló, kellemes kikapcsolódást nyújtó kerthelyiség tehát a PostBistro, mely a Széll Kál-mán téri elhelyezkedésének köszönhetően központi és jól megközelíthető helyen van, mindamellett pedig rendkívül jó és megfizethető árakkal várnak mindenkit.