Jump to content

Street food Kánaánnal találkoztunk a Vörösmarty téren

2016. 04. 15. 08:53

A 70 magyar kézműves portékája mellett rengeteg étel is van. Minket is meglepett, hogy idén milyen színes a paletta!

Ha ellátogattok a Váci utca környékére, színes forgatagba csöppenhettek. Az embernek akaratlanul is beugrik a téli szezon, a Vörösmarty téri karácsonyi vásár emléke, hiszen nem is olyan régen, még forraltbort szürcsöltünk ezek alatt a fák alatt. A Budapesti Tavaszi Vásár híre érthetetlen módon kevésbé elterjedt a budapesti és vidéki lakosok körében, pedig a jó idő miatt ilyenkor érdemes csak igazán a szabadba menni.

A március 25-től április 24-ig tartó rendezvénysorozat több szempontból is izgalmas időtöltés lehet, és nem csak a turisták igényeit elégíti ki. Kulturális programokból, iparművészeti bemutatókból, népzenei és tánczenei előadásokból és terjedelmes gasztronómiai választékból mazsolázhatunk még több mint egy héten keresztül.

A Nyitott Műhely lehetőséget ad többek között az agyagozás vagy nemezelés kipróbálásra, de a legkisebbek a Játszóházban is készíthetnek ujjbábot, gyapjúbárányt vagy tavaszi ajtódíszt. A kulturális programok közül még elcsíphető Hangácsi Márton, Petruska vagy Takáts Eszter zenekarának fellépése is, de a főként a polgári és a paraszti konyhára fókuszáló gasztronómiai szereplők miatt is érdemes arra járni.

Élvezzük a tavaszt, eszünk egy kolbászt és mellé lecsúszik egy hideg sör. Semmi akadálya, de ennél azért komolyabban is belemerülhetünk a kóstolásba. A 70 magyar kézműves portékája mellett ugyanis, idén igazi street food Kánaán bontakozott ki a téren. Minket is meglepett, hogy milyen színes a paletta, és kóstolás után elégedetten bólogattunk és átértékeltük eddig előítéleteinket.