Jump to content

Májusban ismét itt a Gourmet Fesztivál

2016. 05. 10. 18:58

Az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12. és 15. között kerül megrendezésre, a Millenárison. A kiállítók ismét a magyar gasztronómia krémjéből kerülnek ki és idén a kóstolás mellett akár mi magunk is elleshetünk pár professzionális fogást.

Aki járt már Gourmet Fesztiválon jól tudja, hogy gasztronómiai szempontból milyen fontos eseményről van szó. Nem minden héten találunk Michelin-csillagos éttermeket egy helyen egy időben, elérhető áron, és a mezőny további része sem kevésbé elhanyagolható. A belépőjeggyel együtt is bőven megéri az élmény, ráadásul idén egy sor újítás is várható.

Az idei téma a vad és a hal

A Bocuse dOr szakácsversenyhez igazodva idén a Gourmet nagyot vált. Tavaly mindenkinek újra kellett gondolnia a paprikás csirkét, tavalyelőtt a rakott krumplit és csak a kötelező fogás mellé lehetett az adott étterem különlegességeit is felvonultatni. Nos idén lazult a hurok. A vad és hal a két megadott alapanyag, ami számtalan variáció lehetőségét foglalja magába. A mobilos applikációra már fel is került pár izgalmas fogás neve. A Bock Bisztrónál például Füstölt tokhalat vagy szarvasborjú-paprikást kóstolhatunk, a Costes lazacsteakes burgert kínál majd, míg a Tanti vaddisznóoldalassal támad.

A kiállítók, azaz a magyar gasztronómia csúcsa egy helyen

A 120 kiállító között helyet kapnak a legjobb fővárosi és vidéki éttermek Például a Kistücsök, az Anyukám Mondta, a Bock Bisztró, az ÉS Bisztró, az Ikon vagy a Rosenstein Vendéglő. Önálló helyszínként szerepelnek a Belvárosi Piac kiállítói, köztük A Séf utcája és a szintén Bíró Lajos nevéhez köthető Buja Disznó(k), Gianni lángososa (Fritu), az Aranykaviár street food kiadásban (MoszkvaTér), vagy Szabó Győző kulináris kalandja, a Steamboo. Cukrászatok közül érkezik a Pataki, a Harrer Chocolat vagy a Gerbeaud Kávéház. Tehát éttermek mellett topborászatok, cukrászdák, minőségi streetfood szereplők, pékségek, pálinkászatok és kézműves sörfőzdék kínálatában is tobzódhatunk.

Gasztroszínpad színes programokkal

A Gasztroszínpadon találkozhatunk a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel (Costes, Onyx, Borkonyha, Tanti, Costes Downtown), de fellép Pesti István, aki a Tantinak szerzett csillagot és élménybeszámolót tart a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar csapata is. Míg pénteken Kárai Dávid mesél a süteményekről, addig szombaton Fürdős Zé és Jancsa Jani bűvészkednek a halakkal és vadakkal.

Workshop, ahol együtt főzhetünk a profikkal

Idén már nem csak kóstolgathatjuk az ország legjobb falatjait, de el is leshetjük a mesterfogások készítését a kulináris világ számtalan területén. Megtudhatjuk, hogy milyen a pék, ha kreatív, hogyan kerül új megközelítésbe a főzelék, mi kell a jó BBQ-hoz, hogyan bontunk halat, mivel díszítjük a kávét és mi fán terem a trüffel? Ezekre a workshopokra külön jegyet kell váltanunk és regisztrálnunk kell a honlapon. Az ár egységesen 1900 forint.