Jump to content

Óriási siker a magyar lángos Dublinban

2016. 06. 01. 13:22

A sajtos-tejfölös mellett töltött, sőt, epres-nutellás verzió is készül. Mind megmutatjuk!

Az aprócska magyar faluból, Rakamazból származó Keller István és menyasszonya kemény fába vágta a fejszéjét, ötletüket azonban végül hatalmas siker koronázta: elhatározták, hogy egy kis standot nyitnak az ír fővárosban, hogy az utcán népszerűsítsék a hazai konyha mennyei ízeit. Mint kiderült, azt írek rajonganak a magyar ételekért; Istvánéknál főleg a gulyásleves, illetve a töltött lángos fogy a legjobban, persze a hagyományos változatot is sokan szeretik.

A Hungry Hungarian fantázianevű helyen emellett gyakran készítenek még töltött káposztát, hideg gyümölcs- és baracklevest fagyival, de akármilyen meglepő, a gyümölcsös-nutellás, illetve a hagymás-kolbászos lángosváltozatra is van kereslet.

Érdekes, de a hazai alapanyagok beszerzésével sem akadt még gondja a magyar párnak, ugyanis Írországban vannak magyar boltok, de online magyar üzlet is működik. Futárok is hetente járnak a két ország között.

A Hungry Hungarian csúcspontja eddig egyértelműen az volt, hogy legutóbb sikerült helyet kapniuk egy hatalmas, sok vendéget vonzó fesztiválon Dublin belvárosában, ahol rengeteg ember ismerhette a mennyei magyar ételeket.

"Sok magyaros ételt szeretnénk még megmutatni az itt élőknek, természetesen mindent a saját stílusunkban." - nyilatkozta István a Kelet című lapnak.