Jump to content

Felvágták az ország tortáit a Magyar Ízek Utcáján

2016. 08. 20. 14:54

Bemutatták és mindenki megkóstolhatta az Őrség Zöld Aranyát, illetve a cukormentes győztes Áfonya hercegnőt is.

Felszelték az idei győztes "Áfonya hercegnő tortáját" az augusztus 20-i ünnepségek alkalmából a budapesti Clark Ádám téri színpadon, ahol először gyerekek kóstolhatták meg a finomságot. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesének megalkotója, Pechtol Zsolt édesapja cukorbeteg, részben ezért is nevezett a versenyre. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortát a Magyarország Tortájával együtt nem csak a Magyar Ízek Utcáján árusítják a hétvégén, hanem az ország több száz cukrászdájában is elérhető lesz bárki számára.

A tortát Vadon János rádiós műsorvezető méltatta és szeletelte fel, aki a zsűri tagja volt a kiválasztáskor. A cukrász egy olyan tortát alkotott meg, melyet édesapja és a többi cukorbeteg is elfogyaszthat uzsonnára, vagy ebéd mellé desszertként, de az egészséges életmód híveinek is nagy kedvencévé válhat. A győztes kreáció ugyanis szeletenként mindössze 228 kalóriát és 8.8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nincs benne fehér liszt, hozzáadott cukor, és mérsékelten emeli a vércukor szintet. 

Természetesen Magyarország (nem cukormentes) Tortáját is felszeletelték az ünnepséget, amely nem más lett, mint az "Őrség zöld aranya" A két mennyei süteményt országszerte számos cukrászdában értékesítik: az árusítóhelyek listáját, illetve az "Áfonya hercegnő tortája" receptjét itt találjátok.