Jump to content

Budapestre jön a világhírű titokzatos vacsora

2016. 08. 25. 09:18

A Diner en Blanc helyszíne csak az utolsó pillanatban derül ki a résztvevők számára, a különleges vacsorára regisztrálni kell.

Szeptember 3-án Budapestre érkezik a világhírű titkos vacsora, a Diner en Blanc. A nagyjából száz fős vacsorának a pontos helyszíne mindig az utolsó pillanatban derül ki a meghívott vendégek számára, akik egy plusz főt vihetnek magukkal az elegáns flashmobra. Az általában szabad ég alatt tartott pikniken kizárólag fehérben lehet az asztalhoz ülni.

Az eseményt először 30 éve szervezte meg a francia Francois Pasquier, eleinte még csak az ismerősei körében, de azóta a vacsora kinőtte magát, már a világ 60 országában és 25 városában megrendezték,

többek között a párizsi Champs-Élysées-n. A vendégeket meghívó vagy várólista alapján választják ki, a dress code-hoz hasonlóan szintén fehér asztalt és terítéket a vendégnek kell beszereznie és elvinni az utolsó pillanatokig titokban tartott helyszínre. Érdekesség, hogy az ételről is a vendégek gondoskodnak, de természetesen a szervezők is készülnek meglepetésekkel.

"Miután a világ több pontján meglátogattuk ezt a fantasztikus eseményt, többéves vendéglátói tapasztalattal a hátunk mögött hazahoztuk a magyar barátoknak és vendégeiknek” – fogalmazott Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK Budapest tulajdonosa és a Diner en Blanc Budapest főszervezője, a szeptember harmadikán esedékes eseményre a Facebookon vagy a Diner en Blanc honlapján lehet regisztrálni.