Jump to content

Megkóstoltuk Budapest legfinomabb mártogatós szószait

2016. 09. 16. 15:29

Ropogós jégcsapretek vagy snack kolbász libatepertős, vagy fetasajtos-sültpaprikás szószba mártogatva? Jól hangzik? És még milyen finom!

Ti is unjátok már a pizza, hamburger és palacsinta-házhozszállítást? Nos, jó hírünk van! Idén nyártól ugyanis van még egy opciótok: rendeljetek ti is mártogatóst! Egészséges, mégis rendkívül laktató, finom alternatívát kínál.

De miről is van szó? 

2015 májusában egy Pop up esemény kapcsán merült fel a Mártogatós Szósz Bisztró ötlete két Gergő nevű barát fejében és ebből lett 2016 nyarára simán Mártogatós. Sokáig gondolkoztak abban, hogy nyitnának egy beülős helyet, ám egyelőre a fő profiljuk a házhoz szállítás és a catering események. Pozitív dolog a Mártogatós esetében, hogy mindent a vásárlástól a házhoz szállításig ők csinálnak ketten, így gyakorlatilag minden étel útja visszakövethető konyhájukban.

Alapvetően négy kiindulópontból tudtok választani a mártogatni való szószok esetében: édes, sajtos, zöldséges és húsos alapokkal találkozhattok. Ezekbe pedig a legkülönbözőbb dolgokat kínálják a fiúk mártogatni: lila babot Tahitótfaluról, sárga céklát, jégcsapretket, zellert, snack kolbászt, gluténmentes pékárut, az édes krémekbe pedig különféle gyümölcsöket. Először a mi fejünkben is felmerült a gondolat: de ezzel hogy lehet jóllakni? Nos egy adag eredetileg 30 gramm, amibe annyi falatkát mártogatunk, amennyit szeretnénk, ezek pedig annyira laktatóak – köszönhetően például a sajtoknak -, hogy simán megállják a helyüket egy komplett étkezésként is.

A krémek mind glutén- és cukormentesek, sőt kérésre még laktózmenteset is tudnak készíteni. Itt olyan különleges ízekkel találkozhattok, mint a kéksajtos aszalt szilvás, a libatepertős, a fetasajtos – sült paprikás és a babaganus, ami lényegében arab padlizsánkrém kicsit a hazai ízlésnek átdolgozva.

Házhoz szállítás esetén minimum 10 főre kell rendelnetek, innentől pedig ötösével növelhetitek a mennyiséget 30 főig. Ilyenkor kb 5 különböző krémet kérhettek, különböző mártogatnivalókkal. Az ár nagyjából 2000 Ft/fő körül alakul, ez azonban nagyban függ attól, hogy miket választotok. Egyelőre Budapestre és vonzáskörzetébe tudnak kiszállítani a fiúk.

Ha viszont egy különleges eseményre szeretnétek Mártogatóst rendelni, akkor először ajánlatot kell kérnetek. Ilyen esetekben ugyanis teljesen személyre szabott csomagot kaptok: a résztvevők száma és az esemény jellege alapján a fiúk különböző csomagokat ajánlanak, de természetesen egyedi kéréseket, ötleteket is szívesen megvalósítanak. A catering eseményekre pedig saját faládáikból ötletes kis mobilstandot építenek ki, ahol ők maguk szolgálnak ki.

Hamarosan már a Mártogatós webshopjából böngészve ti magatok is összeállíthatjátok majd rendeléseiteket, addig is azonban, ha találkozni szeretnétek Gergőékkel, hívjátok meg őket catering eseményekre, vagy próbáljátok ki a házhozszállítást!

(Forrás: martogatos.hu)