Jump to content

Meglepő édességgel állt elő az idei országtorta-győztes testvérpár

2016. 09. 17. 15:26

Egerben megnyílt legújabb cukrászdájuk, itt debütál forradalmian új Harmatos virág nevű édesség.

A Hotel Eger & Park Hotel barokk szárnyában alakították ki a hangulatos cukrászdát, amely ezentúl a Harmatos virág nevű újdonságot is kínálja majd. A Szó testvérek a szálloda igazgatójának felkérésre találták ki az új kézműves remeket.

Szó Gellért és Dániel az utóbbi évek egyik sikeres, fiatal vállalkozó testvérpárja. A salgótarjáni testvérek Az Őrség zöld aranya nevű tortája lett az idén Magyarország tortája. A G&D Kézműves Cukrászda és kézműves termékeket előállító pékség azóta egyre népszerűbb. Szülővárosuk után most Egerben is megnyithatták új üzletüket, ahol Az Őrség zöld aranya mellett számos finomság kapható.

Így született meg a Harmatos Virág nevű kompozíció, amelynek fő alkotóeleme a karamellizált zöldalma.

A sütemény látványnak is remek, a tetejét díszítő zöld zselérétegnek köszönhetően. A finom, könnyű desszert alapját egy morzsolt, keksz jellegű réteg adja.

A belsejében található almadarabokat egy nagyon üde, habkönnyű krém fedi, melyet zselével vontak be. Üdítő, kellemes, igazi ízbomba, melyet apró marcipán virágok és egy légies habcsók díszít.

A Szó-testvérek cukrászdáiban és a pékségben a teljes kínálat kézműves termék, melyek minőségi, magyar alapanyagokból készülnek.

Szó Gellért saját bevallása szerint nem édesszájú. Mégis első szerelme a fagylalt volt, majd miután annak minden trükkjét megtanulta Olaszországban, úgy érezte, hogy nem elég kreatív feladat, így inkább a süteményekkel kezdett el foglalkozni. A cukrászmesterséget Franciaországban tanulta meg, ennek hatása látható, érezhető desszertjeiben is. Szeret kísérletezni, újítani, de ragaszkodik a minőséghez.

Szó Dániel, a nagyobbik testvér péknek tanult. Az iskolában érte az első csalódás, mikor porokkal kellett volna kenyeret készíteni. Ő azonban mindenképpen a nagyszülőknél látott kovászt akarta használni, és így történhetett, hogy hátizsákjában nem menő cuccokat, hanem vadkovászt cipelt, hogy azt folyamatosan kezelni tudja. Ebből készülnek a ma oly népszerűvé vált kenyerei, péktermékei.

A sütemény bemutatóján elmondták, hogy azt vallják, csak a folyóvíz marad tiszta, mert állandóan frissül, megújul, mert a víz, ha megáll, akkor abból mocsár lesz.