Jump to content

Megdőlt a palacsintasütés Guinness-rekordja Dunaföldváron

2016. 09. 25. 12:34

Dunaföldváron 24 órán keresztül sütötték a palacsintát, hogy a kevermesiek rekordját megdöntsék. Végül, a célul kitűzött 40 ezer palacsintát is túlszárnyalták. A végeredmény 48 115 darab!

Dunaföldváron nagyon sokan kivették részüket a munkálatokból, segítségként pedig sokan érkeztek 10-12 közeli és távolabbi településről is. Az előző rekordot Kevermesen állították fel és a település lakói most példát mutattak sportszerűségből: elmentek Dunaföldvárra, hogy segítsenek megdönteni saját rekordjukat.

A főszervezők, Gurics Annamária és Horváth Irén elmondták, hogy próbasütéseket végeztek és kísérletezgettek az alapanyagokkal, míg végre eltalálták a megfelelő receptúrát, ami ilyen hatalmas mennyiségű palacsintához szükséges.

Május 1-jén pedig volt egy főpróba, amikor 20 ezer darab palacsintát sütöttek meg.

Senki nem egy sütővel dolgozott, sokan 4 serpenyőben is sütöttek egyszerre. Szeptember 23-án, 10 órakor kezdődött a munka és a kiírás szerint 24 órán folyamatosan sütni kell a palacsintákat. A célul kitűzött mennyiségnek több mint a felével elkészültek félidőre, ezért még lassítani is kellett a tempón, hogy elég legyen az alapanyag 24 órán keresztül.

Apropó alapanyag! Ilyen mennyiségnél természetesen nem dekákban kell gondolkodni. 1200 kg liszt, 200 liter olaj, 5 kg tojáspor, rengeteg tejpor és természetesen víz kellett a tökéletes tésztához.

Nem csak a sütés volt hatalmas feladat, hanem az elkészült palacsinták megszámolása is. Kétóránként számolták és jegyzőkönyveztek, a Magyar Rekord Egyesület elnökének felügyeletével. Csak a már megszámolt palacsintákat lehetett betölteni és szétosztani.

Természetesen az összes iskolás és óvodás annyit ehetett, amennyi belefért, de jutott az idősek otthonába, a dunaújvárosi kórházba, a városban éppen zajló Szüreti Fesztivál közönségének és természetesen a kíváncsiskodóknak is, akik ellátogattak a dunaföldvári Duna-partra.

(Forrás: legjobbitthon.hu)