Jump to content

Megnyílt az első magyar étterem, ahol te főzöl

2017. 02. 09. 09:52

Miért éri meg elmenni egy helyre, ahol, miután kiválasztottad, hogy mit ennél, neked kell megfőzni a fogásokat? Kipróbáltuk Magyarország első DIY éttermét.

Megnyílt Magyarország első DIY étterme, ahol ti főztök! Nem tudjátok, hogy miért éri meg mégis elmenni? Mi értelme van egy idegen helyen főzni? Voltatok már úgy vele, hogy mindenképp el akartatok készíteni egy főzős videóban látott finomságot, aztán nem lett belőle semmi? Szerettek főzni? Utáltok? Fejlesztenétek konyhai tudásotokat? Utáltok főzés után takarítani?

Akármelyik kérdésre is igennel válaszoltatok, akkor pontosan nektek való a Budapest Makery.

A Budapest Bakeringet szinte senkinek sem kell bemutatni, jóformán mindenki aki jár-kel Budapest utcáin találkozott már a mini busszal, metróval vagy villamossal, amelyekből finom fánkot lehet venni. A csapat gondolt ismét egy nagyot és megnyitották Magyarország első DIY éttermét.

De mitől lesz egy étterem DIY? Attól, hogy itt nem a hagyományos értelemben vett közös étkezés élményét kapjátok, hanem a közös főzés összekovácsoló és hangulatteremtő varázsát is.

A Budapest Makery egy olyan étterem, ahol miután kiválasztottátok a fogást, ti magatok is készítitek el.

Az alapanyagokat konyhakészen kapjátok meg egy nagy fadeszkán, a főzésben pedig az okostelefonokról és tabletekről elérhető, praktikusan felülnézetből készített videók lesznek segítségetekre.

A megnyitón a Konyhafőnök két egykori versenyzője, Sass Dani és Wirgha Márk segítettek nekünk elkészíteni a kedvenc fogásaikat. Márkék asztala halászlés rizottót készített molnárkában, mi pedig Dani vezetésével csirkeroládot tekertünk tojásos-sárgarépás quinolával.

A fiúk kedvenc receptjeit ti is bármikor elkészíthetitek majd, hiszen felkerültek az étlapra. Lendvai Ádám, a Budapest Bakering és a Makery megálmodója terve szerint folyamatosan frissülni fog a kínálat, ahol igazi gasztrosztárok receptjeit is megismerhetitek a későbbiek folyamán is.

A hely egyébként rendkívül letisztult, barátságos, egyszerűen jó érzés ott lenni.

Az otthonosság hangulatát igyekeztek megteremteni a mini konyharészek kialakításával, így például minden tűzhely mögött a falon ott sorakoznak a fűszeres üvegek.

Mivel kétemeletes az étterem, a fenti asztaloknál is van lehetőség DIY ételek készítésére, itt inkább a sütés-főzést nem igénylő dolgok kerülhetnek előtérbe, azonban mivel van állandóan szakács is az étteremben, ha a fent ülők is mindenképp meleg ételt szeretnének készíteni, az ő segítségével még ez is megoldható.

A Budapest Bakeringből megszokott és megszeretett mini busz-metró-villamos vonal szerencsére helyet kapott a Budapest Makeryben is, a pult például a bejáratból nézve egy hatalmas villamos, a mini kék metró pedig az este alatt DJ-pultként funkcionál.

Cím: 1072 Budapest, Dob utca 38. 

Web: www.budapestmakery.hu

Facebook: BudapestMakery

Árak: 750-3200-ig

(Forrás: gasztrokalandok.hu)