Jump to content

Horrorkocsma a belvárosban

2017. 03. 13. 15:41

A ParaNoir Pub dekorációja olyan, mintha a Sikoly, a Péntek 13, vagy az Alien filmek világába csöppentünk volna.

Igazi hiánypótló hely nyílt a belváros szívében. Ha szeretitek a horrorfilmeket vagy a rockzenét, sikoltozni fogtok a gyönyörűségtől, amikor beléptek a ParaNoir Pubba. A hetedik kerületi Hársfa utca 41. alatt található vendéglátóhelyet ugyanis úgy rendezték be, mintha a klasszikus horrorfilmekbe csöppennétek. Ha rajongtok a Sikoly-, a Péntek 13-, vagy az Alien filmekért, akkor itt tuti, hogy otthon fogjátok érezni magatokat.

A ParaNoir pincehelyiségébe lépve egyből ránk telepedett a horror hangulat: sejtelmes narancssárga félhomály, pókhálók, mintha csak a Blair Witch Project film helyszínére érkeztünk volna. Ráadásul ez még csak a borzongató bemelegítés volt. A belső termek igényesen látványos falairól

Alienek, Predatorok és a legvéresebb filmbéli sorozatgyilkosok néztek le ránk.

Mindez persze csak látszat, csupán a dekoráció horrorisztikus. A pub hátborzongató témája ellenére a kiszolgálás, sőt a vendégkör is barátságos. A pultosok, valamint a két tulajdonos Somi és Joe is nagyon jófejek és lazák. Érződik rajtuk az is, mennyire szívükön viselik a horror pub működését, és azt, hogy vendégeik maximálisan jól érezzék magukat ebben a félelmetes, ám annál családiasabb közegben. Itt mindenki nagyon nyitott, a horror iránti rajongásnak köszönhetően pedig könnyen szövődnek új ismeretségek és barátságok, akár teljesen különböző társaságok között is. Elmondásuk alapján az októberi nyitás óta rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, hétvégente telt házzal üzemelnek, és visszatérő vendégeik is vannak.

A hangszórókból - egy ilyen hely hangulatához méltóan - rock- és metálzene szól, ami viszont nem zavaróan hangos. A kemény háttérzene mellett így nyugodtan tudtunk beszélgetni és iszogatni.

Azt gondolnátok, hogy egy ilyen különleges pubban drága a fogyasztás, ám ebben is kellemesen csalódtunk.

A ParaNoirnak nincsenek horror árai.

A borok decije 190 forint, a sörök ára is 200-500 forint között mozog. Meglepően olcsóak a tömény italok is. A márkás whiskyk ára például szintén körülbelül 500 forint felesenként, ez pedig rendkívül kedvező, pláne belvárosi viszonylatban.

A horror kocsma érdekes programokkal is vár benneteket. Időről-időre rendeznek horror kvízeket, ivós játékokat és csocsóbajnokságokat. Sőt a hátsó “moziteremnek” köszönhetően hamarosan

a horrorfilmvetítések is rendszeressé válnak.

A ParaNoirban lehetőségetek van arra is, hogy saját házibulit rendezzetek. Az óriáskivetítővel és saját sörcsappal is rendelkező különtermet ingyen lefoglalhatjátok szülinapra, legénybúcsúra, céges bulira, vagy csak egy szimpla baráti sörözésre.

Az egyedi hangulatú különteremben saját magatoknak csapolhatjátok a sört, valamit itt az általatok hozott zene hallgatása is megoldható.

A ParaNoir dekorációját, technikai részét és kínálatát egyébként folyamatosan fejlesztik. Hamarosan életnagyságú horrorfilm szereplőkkel is szelfizhettek. Januártól pedig már olyan horrorisztikus koktélokat is szürcsölhettek, mint például a Predator vér, vagy a Texas Head Shot.

A ParaNoir Pubot nem csak a horror és a rockzene rajongóinak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki unja már a romkocsmákat, és egy alternatív, családias közegbe vágyik. Az akciókról és programokról a ParaNoir Facebook-oldalán tájékozódhattok.

(Forrás: fotók: Mervai Márk)