Jump to content

A hétvégén belga sörben fog úszkálni a Bálna

2017. 05. 12. 13:17

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Belga Sörfesztivált. 45 belga sörfőzde jön 250-féle sörével, köztük 65-féle csapolt sörrel. Sörrajongóknak és a jó sörrel csak ismerkedőknek is kötelező!

Egy sör: nem sör. Ha pedig a mondás szerint éljük életünket, akkor nem mindegy, hogy a második egy 200 forintos dobozos a közértből, vagy egy jóféle belga.

A belga sörök szerelmeseinek gondolom nem kell hosszan ecsetelni, hogy a Bálnánál nyolcadik alkalommal tartott Belga Sörfesztivál miért kihagyhatatlan rendezvény, de aki csak közelít a téma irányába, annak is megéri útra kelni. A csodás Duna-parti panoráma mellett azért is érdemes kinézni, mert idén még szélesebb a paletta. Ezért többféle belépőcsomag közül is választhattok, így az is jól jár, aki kicsit jobban a pohár - vagy a korsó :) - fenekére akar nézni, de az is, aki a kóstolgatással is beéri.

A rendezvény egyik fő ismérve a sokszínűség. Előfordul itt férfias és erős csokoládé, de ugyanúgy van lágy búzasör is. Hogy egy konkrét példát is említsünk, a Barbar Cuvée Spéciale terméke például feledhetetlen. Édes, mézes, narancsvirágos csoda. De a Gruut szexi, gyógynövényes nedűje is megér egy próbát! Lesz sörkalauz, és az ízvilágot megjelölő táblák is segítenek majd, hogy merre érdemes keresgélni. Aki itt nem találja meg a számítását...de meg fogja!

Tudtátok, hogy van olyan belga sör, amit magyar megrendelésre gyártanak? A Gallica márka 2015-ben mutatkozott be, és négyféle söre is kint lesz a fesztiválon. A Gallica család legfiatalabb "lánya", a Gallica Asterus búzasör a fesztiválon mutatkozik be. Az Asterus a gall/kelta mitológiában 3 fehér csillagot jelent és a szervezők bíznak benne, hogy az új „gyermek” valóban tündöklő csillag lesz a belga búzasörök égboltján.

Ezen kívül lesz még holland és német kakukktojás is, nem is akármilyenek!

(Forrás: legjobbitthon.hu)