Jump to content

Újra megnyílik a legendás budapesti cukrászda

2017. 07. 16. 10:02

A Hauer cukrászdának új tulajdonosa lett, aki jelenleg a hely felújításán dolgozik.

Sokak kedvence, a Hauer újra megnyitja kapuit az édesszájúak nagy örömére. A hírek szerint az 1991 óta - rövid megszakítással - üresen álló épületnek új tulajdonosa van, és jelenleg is gőzerővel dolgoznak a felújításán.

A tervek szerint augusztusban nyitják újra Hauer néven a cukrászdát.

A pultból újra kérhetjük majd a Hauer-krémest és a marcipános-ananászos süteményt is. A finomságokat körülbelül 790-1000 forintért tudjuk majd megvenni, a kávé 490-be, a cappuccino 590-be fog kerülni.

Ha bemész, ne lepődj majd meg, hogy nem egy átlagos kis belvárosi cukrászdát látsz: egy 1300 négyzetméteres komplexum fog fogadni, ami három szinten keresztül nyújtózkodik a Rákóczi úti bérházban.

A Hauer 1890-ben nyílt meg, de ezt a nevet 9 évvel később kapta, amikor az alapító Kazilek Nándor özvegye újra megházasodott, és új férje, Hauer Rezső vette át a cég vezetését.

Az eredetileg egyetlen helyiségből álló kis üzlet az ekkoriban virágkorát élő magyar cukrásziparhoz hasonlóan gyors fejlődésnek indult és hamar elérte jelenlegi kiterjedését. 1901-ben uzsonnateremmel bővült, majd egy csokoládé- és bonbonüzem is csatlakozott hozzá, miközben gépparkja is folyamatosan bővült.

A folyamatos bővítésekkel alakult ki a furcsa elrendezésű, hatalmas komplexum.

Eredeti "nagypolgári" megjelenését a rendszerváltásig sikerült megőriznie, majd 101 évnyi működés után 1991-ben felújítás címszó alatt tégláig elbontották. Ezután 10 évig üresen állt, majd 2002-ben újranyitották, az üzemeltető cég ellen azonban 2006 februárjában egy elszámolási vitát követően felszámolási eljárás indult, így azóta "technikai okok miatt zárva" volt a cukrászda.

A következő mérföldkő az üzlet életében 2013 ősze, ekkor 80 millió forintért árulta egy ingatlanforgalmazó az üzlethelyiséget - és el is adta, ennek fejleménye a mostani felújítás és újranyitás.

(Forrás: index.hu)