Jump to content

Vidd be az utca ízeit a konyhádba

2017. 08. 23. 09:54

A legismertebb hazai food truck-ok receptkönyvben teszik közzé a legjobb és legnépszerűbb fogásaikat – így aki eddig nem tudta, hogyan készül a steak szendvics, a sós waffel vagy az angus burger, fellélegezhet.

A könyvben több mint 50 étel elkészítési módját írták meg, emellett kapunk receptet házi készítésű sörre és fröccsre is. A Food Truck Receptkönyv a Bookline könyvek gondozásában szeptember 1-től kapható a könyvesboltokban, de lehet majd venni belőle az őszi Food Truck Show-n is.

A kötetből többek közt azt is megtudhatjuk, hogyan készíthetünk házilag Zing burgert, Paneer szendvicset és Kolbice-t, emellett a kedvenc gyorskajáink kitalálóit is megismerhetjük. Az ötven receptet 26 ismert újhullámos büfékocsi közreműködésével állították össze.

A fogások között találunk klasszikus és rendhagyó burger ötleteket, szendvicseket és tortillákat egyaránt, de van benne leves, sőt húsgolyó, cipóban sült csülök és pogácsa recept is. A gyűjteményből a legnépszerűbb édességek sem maradtak ki, így a street food könyvből akár otthon is könnyen elkészíthetjük a holland stroopwafel sajttortát és a népszerű belga waffelt is. Az ételek mellett fröccskalauzzal, sőt egy mangós kávé és a Legenda sörfőzde egyik receptjével is találkozunk a könyvben.

(Forrás: hvg.hu)