Jump to content

Újabb étterem szállt be a jótékonykodásba

2020. 05. 14. 22:37

A Michelin-csillagos Babel étterem tulajdonosa is alapítója annak a programnak, amely a munkájukat a járvány miatt elveszítő vendéglátósokat támogatja meleg étellel. A kezdeményezés május 12-én indul.

Hlatky-Schlichter Hubert, aki a Babel mellett a Kiosk tulajdonosa is, Kamarás Adriennel, a Segítő Angyalok Alapítvány kurátorával vezeti vezeti a programot, amely a legnehezebb helyzetbe került, a turizmus, a vendéglátás és rendezvényszervezés területén dolgozó, állás nélkül maradt embereket támogatja meleg étellel.

„A program azoknak szól, akik a vírus miatt a legnehezebb helyzetbe kerültek, és egyelőre kevés esélyük van arra, hogy mielőbb munkába állhassanak, ráadásul tartalékaik végére értek. A szektor újraindulását követően várhatóan sokáig érezhetőek lesznek majd a veszteségek, és sokan nem fognak tudni visszatérni korábbi életszínvonalukhoz, így az érintettek mindennapjait, meleg ételhez jutásukat segíti a kezdeményezés” – közölte a Kiosk Angyal nevű program közleményében. Hlatky-Schlichter Hubert hozzátette, a Kiosk és a Babel csapata együtt főz mindennap a rászorulóknak.

A programhoz a kioskangyal.hu-n lehet akár hozzájárulni, akár ételért jelentkezni, regisztráció után, alapvetően szabadtéri átvétellel, de az arra rászorulók számára biztosítanak autós kiszállítást is. Mint a közlemény írja, az induláshoz már 4000 adag meleg ételre elegendő felajánlás jött össze.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)