Jump to content

Itt fagyizz Szegeden

2020. 09. 29. 11:04

A Sunseaty bloggerei ismét nyakukba vették a várost, hogy egy újabb ajánlót készíthessenek nektek. Most a három kedvencüket ismerhetitek meg.

Ezúttal a legjobb fagylaltlelőhelyek nyomába eredtünk, és bár sikerült néhány nap alatt tönkretennünk mindazt a kőkemény munkát, amit az elmúlt hónapok edzéseibe fektettünk, mégis megérte, mert elképesztően finom fagyikat kóstoltunk.

Torta Művek - Derkovits fasor

Elsőként egy újszegedi cukrászdát ajánlunk, kiváló parkolási lehetőséggel, közel a Holt-Maros sétányhoz, ami szuper úti cél a szabadba vágyóknak. A Torta Műveknél tett látogatás mindig kellemes meglepetést tartogat számunkra, ugyanis az áthúzás, dresszírozás, dekorálás stb. a kiszolgáló pult mögött történik, így sorban állás közben megleshetjük a cukrászok munkáját, és gyönyörködhetünk a szebbnél szebb tortákban.

A látványcukrászdában tejmentes, cukormentes, vegán és "semmitől sem mentes" fagylaltok közül választhatunk. A gombócok 5 dkg-osak és 300 forintba kerülnek.

A pisztácia, illetve a cukor- és tejmentes fagylaltok 50 forinttal drágábbak, de a pisztáciára így sem tudtunk nemet mondani. Nem bántuk meg! Az egyik helyi specialitás a mentafagyi egy kevés csokival. Nos, egyáltalán nem rajongok az after eight jellegű desszertekért, de ennél a fagylaltnál elképesztően jó arányokat sikerült összehozni.

Az elvitelre szánt hűsítő finomságot tölcsérben és sétálókehelyben is kérhetjük. Mivel a gombócok a nagy melegben egy szempillantás alatt olvadásnak indulnak, nem érdemes sokáig várni velük. A gyors olvadástól senki ne ijedjen meg, ez éppen azt jelzi, hogy biztosan nem került pálmaolaj a fagylaltunkba.

Rudi & Fickó - Oroszlán utca

A két kópé border terrierről elnevezett Rudi és Fickó olyan széles portfólióval rendelkezik, hogy vétek lenne fagylaltozónak titulálni, mégis a város egyik legfinomabb fagyijára bukkantunk náluk. A történet úgy kezdődött, hogy a Cirmit megálmodó Nándi és Timi hazacsábították barátaikat Angliából, hogy közös vállalkozásba kezdjenek. Zoli és Mariann addigra már kitanulta a fagylaltkészítés minden csínját-bínját, és a Yorkshire Dales Ice Cream-mel komoly elismeréseket szerzett külföldön.

Receptjük egyszerű: "Magas minőségű alapanyagok, zéró állagjavító, zéró habosító, zéró mesterséges színezék. Minden olyan ízű, ahogy azt a természet adta nekünk."

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pixabay.com)