Jump to content

Szerelmes panoráma: íme a legjobb látnivalók Balatonvilágoson

2022. 09. 01. 12:00

Ha még hiányzik az idei tökéletes Balaton-parti szelfid, akkor ne keress tovább hátteret hozzá:  a magyar tenger talán legszebb panorámáját Balatonvilágoson fogod megtalálni. Ez a Siófok közelében található település ugyanis egy olyan partszakasszal rendelkezik, amelyről a kilátás nemcsak számtalan turistát, hanem híres festőinket is megihlette. Nézzük meg most együtt, hogy milyen látnivalók várnak rád Balatonvilágoson.

1. Egy igazi jolly joker balatonvilágosi nevezetesség: a Magaspart

A balatonvilágosi Magaspart egy igazi univerzális program. Érkezhetsz ide gyalog vagy biciklivel, családdal vagy a pároddal: ez a helyszín biztosan lenyűgöz. A Balaton felett húzódó löszfal tetején egy hosszú sétány fut keresztül, amelyről tiszta időben akár még a Bakony hegyeit is megpillanthatod.

Ha a kora esti órákban jársz itt, akkor pedig a lemenő Nap fényében fürdő Balaton fog elkápráztatni. A keleti medence lenyűgöző látványa és az elképesztően széles panorámakilátás miatt ez a balatonvilágosi látnivaló kihagyhatatlan program.

2. Egy remek randihelyszín: a balatonvilágosi Szerelmesek hídja

Ha szeretnéd, hogy szerelmetek örökké tartson, akkor mindenképpen keressétek fel a Magaspart parkjában található Szerelmesek hídját. A Sóhajok hídja néven is futó bájos, hófehérre meszelt építmény felirata szerint ugyanis „az itt fogant szerelem múlhatatlan.”

3. Távol a világ zajától: a balatonaligai szabadstrand

Balatonvilágos egyetlen ingyenes strandja eldugott helyen, a Csokonai utca végén várja a fürdőzni vágyókat. Az apró strand mindössze 150 méteres, kavicsos partszakasszal rendelkezik. A víz itt lassan mélyül, így gyerekekkel biztosan jó választás.

A strandon alapvetően minden megtalálható, ami a fürdőzéshez elengedhetetlen: öltöző, mosdó, szemetesek. Napernyőre viszont nem lesz szükséged, mert ezen a partszakaszon a napfény elől a hatalmas fűzfák hűs árnyéka alá húzódhatsz.

4. Sör és pihenés: Hedon Sörfőzde

A balatoni kánikulában legurított jéghideg sörnél csak egy jobb dolog létezik: ha egyenesen a sörfőzdében szállsz meg. És ez egyáltalán nem vicc. A Hedon Sörfőzde mindössze kétszáz méterrel a Balatontól olyan lehetőséget kínál, amely csak kevés van az országban.

A remek kézműves söreik mellett a sörfőzde területén található apartmanjaikkal és kóstolóteraszukkal is várják a Balatonvilágosra érkezőket. A helyet körülvevő hatalmas zöld területen találni fogsz gyerekbarát övezetet is csúszdával, homokozóval és egyéb szabadtéri játékokkal. A hely híresen blökibarát, így a kedvencedet sem kell otthon hagynod, ha ide jönnél.

Forrás: blog.szallas.hu

 

(Forrás: legjobbitthon.co.hu;szallas.hu | Kép: pixabay.com)