Jump to content

Újra Mackófesztivál az Állatkertben

2016. 01. 20. 15:13

Január 30.-tól február 2.-ig négy napon át tartó Mackófesztivállal vár mindenkit a Fővárosi Állatkert. A fesztivál keretében a különféle medvékhez kapcsolódó programokat, látványetetéseket, arcfestést, kézműves foglalkozást, mézkóstolót és sok más érdekességet kínálnak.

A 14 éven aluli gyermekek pedig – ha brummognak is – díjmentesen léphetnek be. Február 2-án kedden a szokásos medveárnyék észlelést is megtartják, amin ti is részt vehettek. Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Mackófesztivált az Állatkertben. A négynapos fesztivál január 30-tól február 2-ig, vagyis szombattól keddig tart.

Az „állati találkozások”, illetve látványetetések sora a fesztivál mind a négy napján 9:30-kor kezdődik a vörös macskamedvéknél, ahol a kis pandának is nevezett állatok, Ambrus és Aurora egy tálból „cseresznyéznek” ebben az időpontban. 10:30-kor a kamcsatkai medvék kifutójánál lesz etetés, 13 órakor a koalák (bár ők nem igazi medvék, hiszen az erszényesek közé tartoznak) kapnak friss eukaliptuszt, 14 órakor pedig a Varázshegy belsejében ismerkedhettek meg a medvék világával.

A Varázshegyben mind a négy napon 10 és 16 óra között kézműves foglalkozások, arcfestés, illetve játékos ismeretterjesztő programok lesznek. Itt láthatjátok a „Mackó Show”-t, amelyen Görbivel, Banditával és Nyalival ismerkedhettek meg. A két hétvégi napon lesz még mézkóstoló is, mi több, a Gödöllői Mézmúzeum is bemutatkozik. Szombaton 11 és 14 órai kezdettel a Bóbita Band zenés műsorral, vasárnap 11 órakor pedig Dolák-Saly Róbert „Én vagyok a kedvenc állatom” című műsorával, és azonos című könyvének dedikációjával vár mindenkit.

Brummogóknak ingyen
Azért, hogy a Mackófesztiválra minél többen ellátogathassanak, a négy nap során díjmentesen beengedik a kertbe azokat a 14 éven aluli gyermekeket, akik érkezésükkor a főbejáratnál brummognak. Egyébként sok család körében hagyomány ilyenkor az is, hogy az aprónép valamilyen „medvés” viseletben, például „mackófüles” sapkában érkezik.