Jump to content

Élményparkok Kaposvártól Pécsig - 2. rész

2016. 03. 29. 16:20

Ha jó leszek, elviszel a Katica Tanyára? - kérdezte nem is olyan régen bűbájos, négy éves unokahúgom, aki már egyszer volt ott, és azóta is nyüstöl minden felnőttet, hogy mikor mehet újra. Ez azt hiszem mindent elmond az élményparkokról. Nézzük is meg a legjobb hármat a Dél-dunántúli régióban, Kaposvártól Pécsig.

Különleges élményt ígér a tavaly nyílt Deseda Kalanderdő. Tanösvényekkel, erdei tanteremmel, játszóterekkel, madármegfigyelővel találkozhatunk, ha ellátogatunk a Kaposvárhoz közeli Deseda-tavat övező arborétumba és parkerdőbe. A több, mint 17 hektáron (ez majdnem majdnem 30 focipályányi terület) elterülő Kalanderdő fejlesztése során gondoltak a fogyatékkal élőkre is. A tájékoztatást segítő információs táblákra Braille-írásos felirat is került. A környék kerékpárral is bejárható, és kialakítottak egy "guruló" tanösvényt is a mozgásukban korlátozott, kerekes székkel kirándulók, illetve a kisgyermekes családok számára.

Alig néhány hét, és itt a legújabb attrakció! Április 18-án "használatba vehetjük" a Pécs melletti Pogány külterületén megbújó Zsályaliget Élményparkot. A 23 hektáros szórakoztató központban minden meg lesz, amire vágyhatunk, legyen az kaland, szórakozás, sport, tanulás, vagy természetjárás. Az állatkerti simogatótól kezdve, a vízivároson át a tüskevárig; a kalandpályától a streewokoutig, a nemzeti játékoktól az interaktív tanösvényig garantáltan minden korosztály megtalálja a neki valót.

Ezeket a helyeket felkeresni legalább egy hét, és akkor még nem tettem említést az élményfürdőkről, aquaparkokról, látogatóközpontokról, fantasztikus fesztiválokról. Na, ugye megmondtam? Hipotézis felvetve és igazolva. Gyerkőcök, irány Dél-Dunántúl!