Jump to content

Magyarországon nyílt meg Európa első bormozija

2016. 04. 05. 09:00

Pattogatott kukorica és kóla helyett bor mártogatóssal, na és szuper filmek – ezzel állt elő egy dél-balatoni pincészet.

Pattogatott kukorica helyett grissini és díjnyertes borok várják a teremben a Dél-Balaton felfedezőit. A Kristinus Borbirtokon nemrég tíz szobás Vinotel és Gasztro Műhely is nyílt.

A most megnyíló bormozi további élményeket ígér a Borbirtokra látogatóknak: nívós filmeket és borkóstolást kedvező áron. A vetítések 18:00 órakor kezdődnek, a filmnézők pedig szomjúságukat oltva számos finom bort kóstolhatnak meg. Akinek pedig az este a mozi után kezdődik, az nyugodt szívvel kibonthat egy üveg bort, és felfedezheti a Borbirtok titkait.

A filmek mellé kétfajta ropogós grissini snack közül választhatnak a vendégek, amelyekhez természetesen finom szósz is dukál.

A Borbirtokra látogatók eddig is számos program közül válogathattak. Finomabbnál, finomabb ételeket kóstolhattak a Kristinus Gasztro Műhelyében, látványos koncerteket, előadásokat tekinthettek meg a hatalmas szabadtéri színpadon. 2016 elejétől a fentebb említett tíz szobás Kristinus Vinotel is várja a vendégeket, így még kényelmesebbé téve az utazást a borok világába.

A Vinotel koncepciójának a középpontjában természetesen a Balatont és a borokat találhatjátok. A borbirtok 55 hektáron, 22 magyar alkalmazottal termel díjnyertes borokat Kéthelyen 2005 óta. Csak néhány példát megemlítve a díjak közül, a 2015-ös VinAgora legszebb magyar fajtaborának járó elismerésével jutalmazták a pincészet 2011-es Merlot-ját, Cabernet Franc-ja pedig arany minősítést szerzett ugyanezen a seregszemlén.

A Borbirtok azokat a vendégeket várja sok-sok szeretettel, akik többre nyitottak, a pohárban a kalandot keresik, izgalomra vágynak, miközben tudják, hogy biztos kezek vezetik őket felfedezőútjukon.