Jump to content

Ismét Magyarországra jön a londoni Globe Színház

2016. 06. 11. 11:02

A két évvel ezelőtti nagysikerű Hamlet után a társulat idén egy komédiát ad elő a Budapesti Nyári Fesztivál keretein belül. Mutatjuk a részleteket!

Shakespeare halálának 400. évfordulóján ismét turnéra indul a londoni Globe Színház, melynek egyedüli magyarországi állomásaként ezúttal a mester egy fergeteges, de kevésbé ismert korai vígjátékát mutatják be a Margitszigeten. A két évvel ezelőtti nagy sikerű Hamlet után a társulat 21. századi módon eleveníti fel a drámaírás atyjának varázslatos színházi világát.

A két veronai nemes Shakespeare költészetének egy másik oldalát mutatja meg: a féktelen humor és a szórakoztatás mesterfokának zsenialitását. A könnyed szerelmi komédiában cselszövés és zűrzavar alakítja a történetet, amit a színészek összehangolt játéka mellett sok zene, románc és egy kutya szerepeltetése tesz még élvezetesebbé.

A Margitsziget csodálatos természeti környezetében épített szabadtéri színpad előadása a nyár kihagyhatatlan szenzációjának számít: Shakespeare eredeti színházának mai képviselőivel tölthetsz egy feledhetetlen, gondűző, kellemes estét a csillagos ég alatt.

Shakespeare első vígjátéka, bár nem a legsikerültebb darabjai között tartják számon, elragadó könnyedségével, derűjével garantáltan felhőtlen szórakozást ígér minden korosztály számára.

A két veronai nemes több jelenetének átdolgozott változata felfedezhető a későbbi nagy komédiákban. Manapság a kevésbé ismert Shakespeare-művek közé tartozik, megírása idején azonban hatalmas népszerűségnek örvendett. A drámaírómester leglendületesebb darabjaként tartják számon. Nem véletlen, hogy a 1996-ban rekonstruált Globe ezzel az előadással nyílt meg, idén pedig világ körüli turnéra indul Shakespeare halálának 400. évfordulóján.

Jegyek

Globe Színház (UK): A két veronai nemes - komédia angolul

Július 1. (péntek) 20 óra, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Shakespeare’s Globe Theatre és a Liverpool Everyman & Playhouse előadása

Jegyár: 3500 Ft - 7900 Ft

Online ITT tudod megvenni.

Személyesen

Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: HÉTFŐN 12-18 óráig, KEDDTŐL-PÉNTEKIG 10-18 óráig, hétvégén zárva.

Cím: 1065 Bp., Nagymező utca 68.