Jump to content

Több mint száz program vár egész nyáron Óbudán

2016. 06. 24. 08:58

Szabadtéri koncertekkel, színházi előadásokkal, filmvetítésekkel, kiállításokkal és gyerekprogramokkal készül idén az Óbudai Nyár! Mutatjuk a részleteket.

Fatima Spar & Freedom Fries, The Speakeasies Swing Band, „Sir” Oliver Mally, Rúzsa Magdi, Szikora Róbert és az R-GO, a Csík zenekar, Vastag Tamás, Bódy Magdi, a Deák Bill Blues Band, Nyertes Zsuzsa, Götz Anna – csak néhány név, akiket az Óbudai Nyár keretében különböző helyszíneken és színpadokon láthatsz.

A rendezvénysorozat június 4-én indul a Korok Napjával, amely ünnepi felvonulással, változatos programokkal eleveníti meg az ókor, a középkor, a barokk és az újkor időszakát.

Az Óbudai Turisztikai Egyesület, az Óbudai Kulturális Központ, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum és az Aquincumi Múzeum együttműködésével a Fő téren, a Szentlélek téren, a Zichy udvarban és a Krúdy-negyedben barangolhatsz az időben. A felvonulás délután hat órakor kezdődik, és az este a Lángok királynője elnevezésű tűzshow-val teljesedik ki a Fő téren, miközben a Zichy udvarban mestersolymász és gladiátor bemutató lesz.

Az Óbudai Nyár 2001 óta Óbuda legnagyobb kulturális rendezvénysorozata. A zenei és színházi programok több helyszínen zajlanak, így a Fő téren, a Zichy udvarban, aKobuci kertben, a Csobánka téren, a 3K-ban és a Fellini Római Kultúrbisztróban is.

A különböző helyszínek a nyár folyamán folyamatosan hasonló izgalmas és színvonalas programokkal várják a kicsiket és nagyokat. A zenei kínálat igazán változatos és nemzetközi lesz: júniusban a Fő téren lép fel a görög The Speakeasies Swing Band és az Óbudai Danubia Zenekar, majd a hónap utolsó hétvégéjén az Óbudai Búcsú keretében lesz Budapest Ragtime Band koncert, Szekeres Adrien koncert, de óriási bulit ígér Szikora Róbert és az R-GO is.

A Fő téren júliusban láthatjuk és hallhatjuk még Rúzsa Magdit, a Csík zenekart, a Zichy udvarban a csíkszeredai sZemPöl Offchestra lép színpadra, akik szabadon mászkálnak a stílusok között, és vetítésekkel audiovizuális élménnyé alakítják a koncertjüket.

De nem csak a Fő téren várnak programok: A 3K-nál a Pethe Ferenc téren például az Utcaszínház keretében július 2-án lesz látható William Shakespeare Sok hűhó semmiért című műve Dicső Dániel rendezésében, ahol a Nylon Group is szerepet vállal. Az Óbudai Társaskör színházi és zenei előadásokkal is vár muzsika, illetve Színház a kertben címmel. Ott lesz Snétberger Ferenc, a Hot Jazz Band, a Budapesti vonósok, valamint Egressy Zoltán:Halál hotel című, és Daniel Glattauer:Párterápia című darabja.

Az Óbudai Múzeum az „Óbuda – egy város három arca” és „Játék a városban” állandó kiállításain túl a Múzeumok éjszakáján tárlatvezetéssel, színházi előadással, alkotóházzal, szubjektív és tematikus tárlatvezetéssel, sőt Mystery Gangkoncerttel is vár benneteket. A Goldberger Textilipari Gyűjteményben és a Kassák Múzeumban is hasonlóan izgalmas kiállítások lesznek. Az Óbudai Platán Könyvtárban helytörténeti fotókiállítás, Szünidőváró fabrikáló, Nyári tábortűz, zenés irodalmi est, és izgalmas előadások is lesznek.

Az Esernyős – Óbudai Kulturális és Információs Ponton folyamatosan a legváltozatosabb érdekességek várják az arra járókat: kiállítások, bor és sör kóstolók, jazz koncertek és egyéb előadások. A nyár a Kobuci kertben is változatos programokat kínál. Július végén az Óbudai Blues Fesztiválon spanyol, angol, osztrák, holland és magyar zenekarok is fellépnek.

A Civil házban a Kolossy térnél a Stand-koncertek a placcon elnevezéssel több izgalmas buli is lesz, többek között a Balkan Fanatik és a Pankastic koncertje. Békásmegyeren a Csobánka tér-zene sorozat keretében magyar és angol előadók szórakoztatják a közönséget a nyári hétvégéken. Az Óbudai Nyár programsorozat záró rendezvényén, a Hékás-békás keretében augusztus 28-án a Parno Graszt és a Deák Bill Blues Band ad koncertet.

Óbuda a filmrajongók számára is ideális lesz, hiszen olyan klasszikusokat nézhetnek meg a Kobuci kertmoziban ingyen, mint a Tizedes meg a többiek, az Üvegtigris, az Indul a bakterház, vagy a kortárs filmművészet kiemelkedő alkotása, aLiza, a rókatündér. A Fellini Római Kultúrbisztróban is folyamatosan lesznek vetítések, ide inkább a művészfilmek kedvelőit várják.

Az Óbudai Nyár programjai idén már okostelefon alkalmazással is elérhetők, mind Apple, mind Androidos készülékekhez.

A programokról részletek hivatalos oldalukon és Facebook oldalukon találtok.