Jump to content

Idén 25 éves a Budapest Borfesztivál

2016. 08. 01. 19:11

A legjobb hazai borokkal, neves előadókkal és könnyűzenei programokkal érkezik hazánk legnagyobb borszakmai rendezvénye.

Idén szeptember 8-11. között kerül megrendezésre a Budai Várban a Budapest Borfesztivál, ahol a legfinomabb borok és leghíresebb magyar pincészetek mutatkoznak be, de a hazai borvilág szakmai krémje is tiszteletét teszi.

A rendezvény főtámogatója idén is a SPAR Magyarország, amely szintén 25 éves. Ennek örömére az áruházlánc idén is a legkiválóbb borválogatással készül a négy napra, amelyeket a SPAR standjánál lehet megkóstolni és minden harmadik pohár utána a negyedik ingyenesen fogyasztható el.

A cég számára a bor nem csak egy árucikk, hanem komoly értéket képviselő, kultúrtörténeti jelentőséggel bíró ital – ennek a felfogásnak a szellemében válogatják az üzletek polcainak borkínálatát is, ahol természetesen a SPAR Válogatás borok is megtalálhatóak.

A fesztivál négy napja alatt a rengeteg szakmai program között megtalálható lesz a Boregyetem, ahol a kilencvenes és a kétezres évekbe, majd napjaink bortrendjeibe kalauzolnak borszakértők, lesznek szakmai borkóstolók, de bemutatkoznak Magyarország legszebb borai is.

Természetesen teret kap a gasztronómia is, és érkeznek hazánk legfinomabb falatjai a hagyományos fesztiválkonyhától a street foodon át a gourmet különlegességekig.

A finom italok és szakmai programok mellett pedig hazánk legnagyobb sztárjai kapnak majd helyet a fesztivál színpadán, így érkezik a Csík Zenekar, fellép Szabó Balázs Bandája, aMagyar Jazz Napja keretében pedig színpadra lép Egri Jánosegyüttese, és még sokan mások.